van der Horst

Watkins Glen: Tweemaal podium voor Maxime Soulet

K-Pax Racing - Bentley Continental GT3
K-Pax Racing - Bentley Continental GT3
Na een zomerpauze van 12 weken trok dit weekend de Blancpain GT World Challenge America terug op gang in Watkins Glen. Ook kersverse papa Maxime Soulet was aanwezig en kon zich zowel zaterdag als zondag samen met Rodrigo Baptista met hun K-Pax Racing Bentley Contintenal GT3 richting het podium rijden, al was het met gemengde gevoelens.
  • Heinz Performance
Toni Vilander, Remo Ferri en Miguel Molina
Toni Vilander, Remo Ferri en Miguel Molina
In de vijfde van zeven manches was het duidelijk dat er geen maat stond op de R. Ferri Motorsport Ferrari van Toni Vilander en Miguel Molina dit weekend. Tijdens de eerste race was het de Bentley van Andy Soucek en Alvaro Parente die het voortouw namen, maar door een slechte pitstop kreeg de Canadese equipe de overwinning in hun schoot geworpen en gaven deze niet meer af. Soulet en Baptista konden zonder problemen stand houden op de derde plaats.

R. Ferri Motorsport - Ferrari 488 GT3
R. Ferri Motorsport - Ferrari 488 GT3
Tijdens de tweede race mocht Soulet vanaf een tweede plaats starten achter Vilander. De Belg kon de leiding nemen, maar door contact met de Ferrari was het Soulet die rond ging. De stewards beslisten uiteindelijk om geen actie te ondernemen, al zou Vilander zich geëxcuseerd hebben tegenover de Belg. Terwijl er vooraan niets meer wijzigde, reed Baptista een dijk van een stint en claimde toch het laagste podiumtrapje. Met deze uitslagen ziet Soulet zijn kans op de titel kleiner en kleiner worden.

Foto's: Blancpain GT World Challenge AmericaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Blancpain GT Series op maandag 2 september 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons