van der Horst

Wie wordt de vervanger van Sebastian Vettel?

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Vier keer wereldkampioen werd hij, maar bij de Scuderia Ferrari wou het maar niet lukken voor Sebastian Vettel. Na het seizoen 2020 neemt de Duitser afscheid van zijn rode raceoverall, maar wie neemt een jaar later zijn plaats in? Autosport.be overloopt de vijf grootste kanshebbers.

Carlos Sainz, 25, Spanje

Carlos Sainz Jr
Carlos Sainz Jr
Hij is nog altijd slechts 25, maar hij had in maart al aan zijn zesde Formule 1-seizoen moeten beginnen. De zoon van de tweevoudig rallykampioen was bij Toro Rosso meermaals de evenknie van supertalent Max Verstappen, in die mate zelfs dat de relatie tussen beiden even een kookpunt bereikte. Sainz lijkt de meest voor de hand liggende keuze: zijn contract loopt af op het einde van het seizoen, hij heeft de nodige ervaring en het is niet onmogelijk dat hij tweede viool zal spelen voor Charles Leclerc. Zoals Ferrari het graag heeft.

Daniel Ricciardo, 30, Australië

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
Velen zien in Daniel Ricciardo de perfecte opvolger voor zijn gewezen teamgenoot bij Red Bull Racing. De Australiër is echter een langetermijnproject begonnen bij Renault en het is dus niet zeker dat hij de samenwerking zal stopzetten om bij Ferrari de concurrentie aan te gaan met Charles Leclerc. Of was u al vergeten dat hij bij Red Bull net die concurrentie met Max Verstappen uit de weg leek te gaan? Maar gezien de tegenvallende resultaten van de Franse constructeur, is het voor Ricciardo misschien wel de enige manier om ooit nog wereldkampioen te worden.

Antonio Giovinazzi, 26, Italië

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
Als Ferrari op zoek is naar een tweede viool, is Antonio Giovinazzi vermoedelijk de beste keuze. De Italiaan heeft er bovendien een sterke tweede seizoenshelft opzitten naast Kimi Raïkkönen bij Alfa Romeo en zou dus weleens kunnen verrassen. Daarnaast heeft Ferrari er alle baat bij om een rijder uit het opleidingsprogramma te promoveren en natuurlijk een Italiaanse vlag op de auto te kunnen kleven. Het is immers al van 1992 geleden dat de Scuderia nog eens een Italiaan liet deelnemen aan het volledige kampioenschap. Een zekerheid is in ieder geval dat Giovinazzi voor het seizoen van de waarheid staat.

Lewis Hamilton, 35, Groot-Brittannië

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Als zevenvoudige wereldkampioen naar Ferrari trekken om er beter te doen dan grootmeester Michael Schumacher, het zou wat zijn. Het is een gewaagde zet voor beide partijen, maar voor Ferrari misschien wel dé manier om eindelijk beter te doen dan Mercedes. Hoewel Hamilton een voorstel van de Italianen lijkt afgewezen te hebben, blijft het gonzen van de geruchten. Waar rook is, is vuur, maar voor Ferrari is het allesbehalve vanzelfsprekend om de Brit in dienst te nemen naast Charles Leclerc, hun kampioen voor de toekomst.

Fernando Alonso, 38, Spanje

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Hij hoopt vurig op een terugkeer naar de Formule 1, vooral wanneer het nieuwe technische reglement in 2022 in werking treedt. Tweevoudig wereldkampioen Ferando Alonso is natuurlijk ook maar een mens en niet eeuwig jong. Op 39-jarige leeftijd aan een tweede F1-carrière beginnen: het is hem voorgedaan door Michael Schumacher en dat avontuur is niet goed afgelopen. Bovendien zijn Alonso en Ferrari in 2014 niet met de beste verstandhouding uit elkaar gegaan en lijkt die brug dus opgeblazen.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op dinsdag 12 mei 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons