van der Horst

Williams mist eerste F1-testdag in Barcelona (UPDATE)

Williams FW42 met nieuwe livery
Williams FW42 met nieuwe livery
Slecht nieuws voor de nummer 10 van de voorbije Formule 1-campagne: Williams mag nu al een kruis maken over de eerste dag van de wintertesten in Barcelona, die morgen van start gaan. De Britse renstal gaf ondertussen wel 3D-beelden vrij van de nieuwe bolide, maar zowel Robert Kubica, George Russell als Nicholas Latifi zullen dus nog minstens tot dinsdag moeten wachten om plaats te nemen in de FW42. Later op de dag maakte Claire Williams bekend dat de wagen ten vroegste op woensdag in actie komt.
Williams FW42 met nieuwe livery
Williams FW42 met nieuwe livery
In een poging het roer van het bijna verdronken Williams-schip om te gooien, is in het Britse Grove zowat alles ondersteboven gegooid, aldus teambaas Claire Williams. "Die herstructureringen en verbeteringen hebben veel tijd ingenomen, en hoewel iedereen zijn beste beentje voorzet, is het voor ons onmogelijk om maandag aan de start te staan van de eerste testdag."

Williams presenteerde wel als een van de eerste teams hun nieuwe kleurstelling voor komend seizoen, maar ook dat kan geen schot in de roos genoemd worden. Gelukkig nam het Belgische Vanuf Art Design de livery van de Britse F1-bolide eens stevig onder handen...
 


 
Foto's: ROKiT Williams F1Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op zondag 17 februari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons