van der Horst

Wintertest Bahrein: Ricciardo zet eerste snelle tijd

Daniel Ricciardo - McLaren
Daniel Ricciardo - McLaren
De eerste ochtendsessie van de driedaagse Formule 1-test in Bahrein zit erop. Daniel Ricciardo in de McLaren was het snelste, gevolgd door Pierre Gasly (AlphaTauri) en Max Verstappen (Red Bull). Om vijftien uur lokale tijd start de namiddagsessie met een lichte verandering in het rijdersveld.
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Daniel Ricciardo zette zijn McLaren vooraan met een tijd van 1:32:203, gevolgd door Pierre Gasly (+0.028) en Max Verstappen (+0.042). Ondanks dat de Nederlander derde eindigde, voelde hij zich niet comfortabel in zijn RBR16B en had hij enkele riskante 'off-track' momenten.

Veel Pech

Het was een rustige ochtend met hier en daar wat mechanische problemen. Valtteri Bottas (Mercedes) miste een groot deel van de sessie omdat de versnellingsbak van zijn wagen moest gewisseld worden. Rookie Mick Schumacher (Haas) verloor ook veel "on-track time" door een gelijkaardig probleem. Sebastian Vettel kwam met zijn Aston Martin tot stilstand aan het einde van de pits. Het team kon de wagen terugduwen naar zijn garage en begon meteen met zoeken naar het probleem.

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Met nog enkele minuten te gaan, kwam de Ferrari van Charles Leclerc tot stilstand op het rechte stuk enkele meters voor bocht vier. De rode vlag kwam uit met nog iets meer dan vier minuten op de klok. Leclerc hielp de marshalls de wagen achter de barrière te duwen waarna de sessie terug op groen sprong. Enkele rijders kwamen nog naar buiten, maar de Virtual Safety Car (VSC) zorgt ervoor dat ze maar aan halve snelheid de sessie konden beëindigen. De oorzaak van de VSC was het zand dat op het circuit was terechtgekomen door de felle wind. Er is bovendien vrees dat door een lichte zandstorm de namiddagsessie in het water zou kunnen vallen.

De namiddag sessie start om vijftien uur lokale tijd en om dertien uur bij ons.
De volledige resultaten kan u hier bekijken.

Foto: Formula One



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 12 maart 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons