van der Horst

Wintertesten Formule Renault Eurocup: Esteban Muth snelste Belg op dag 2

Esteban Muth - M2 Compétition
Esteban Muth - M2 Compétition
Niettegenstaande het slechte weer kwamen woensdag de deelnemers aan de Formula Renault Eurocup testdagen toch in actie op de piste van Nevers Magny-Cours. Snelle ronden zaten er dus niet in op de natte piste en het was de Australiër Oscar Piastri (R-ace GP) die de snelste chrono van de dag reed in 1:42.003, zowat vijf seconden boven de snelste tijd die Victor Martins de dag ervoor neerzette. Snelste Belg op dag 2 was ditmaal Esteban Muth (M2 Compétition) met de zesde dagtijd, Ugo de Wilde (JD Motorsport) volgde twee plaatsen verder.
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
De dag begon droog maar al snel begon het te regenen wat de piste moeilijk berijdbaar maakte? Esteban Muth die al vroeg de baan op was gekomen profiteerde van de nog droge baan om de tweede tijd neer te zetten na teamgenoot Cameron Das. De 1:43.901 die Muth reed waren voldoende om op het einde van de dag als zesde af te sluiten, in de namiddag raakte hij niet onder de 1:47. Met een ronde in 1:44.929 na de middag nestelde Ugo de Wilde zich uiteindelijk op de achtste plaats.

Amaury Cordeel - MP Motorsport
Amaury Cordeel - MP Motorsport
Amaury Cordeel (MP Motorsport) kwam in de morgen niet in actie en in de namiddag bleef hij steken op een tijd van 1:56.047, goed voor de veertiende positie in het dagklassement. De piste droogde na de middag langzaam op maar net toen de tijden begonnen te zakken maakte een spin van Federico Malvestiti (BhaiTech Racing) de sessie vroegtijdig tot een einde. Na Oscar Piastri maakten Sebastián Fernández (Arden Motorsport) en Cameron Das (M2 Compétition) uiteindelijk de top drie vol op dag 2. Donderdag is er nog een laatste testdag.

Foto's: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 6 maart 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons