van der Horst

Wintertesten Formule Renault Eurocup: Het laatste woord is aan Piastri – de Wilde beste rookie

Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Oscar Piastri (R-ace GP) was voor de tweede dag op rij de snelste van de deelnemers aan de finale testdag van de Formule Renault Eurocup te Magny-Cours. De Australiër profiteerde van een droge baan om op het einde van de dag een chrono van 1:36.525 neer te zetten. Hij bleef daarmee Victor Martins (1:36.616) en Lorenzo Colombo (1:36.828), beiden MP Motorsport, voor. De vierde chrono was voor onze landgenoot Ugo de Wilde (JD Motorsport) in 1:37.004 die daarmee opnieuw de beste rookie was.
Esteban Muth - M2 Compétition
Esteban Muth - M2 Compétition
De dag begon droog en de rijders begonnen net aan hun snelle rondes maar net toen Fernández (Arden Motorsport) een chrono van 1:49.534 had neergezet, begon het plots te regenen en zat er geen tijdsverbetering meer in. De Belgen gingen de middag in met een zevende chrono voor de Wilde, Muth en Cordeel bevonden zich buiten de top tien.

Victor Martins - MP Motorspor
Victor Martins - MP Motorspor
In de namiddag lag de piste er veel beter bij en de chrono’s doken naar beneden. Het werd een duel tussen Victor Martins (MP Motorsport) en Oscar Piastri (R-ace GP) om de snelste tijd, maar het was de Australiër die het laatste woord had en met tijd van 1:36.525 tegenover 1:36.616 voor de Fransman. Martins bleef wel de snelste over de drie dagen met zijn tijd van 1:36.196 die hij dinsdag realiseerde. Ugo de Wilde realiseerde een mooie vierde chrono in 1:37.004, zijn beste tijd over de drie dagen. Esteban Muth (M2 Compétition) reed de negende chrono, Amaury Cordeel (MP Motorsport) de dertiende.

Foto's: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 7 maart 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons