van der Horst

Wintertesten Formule Renault Eurocup: Ugo de Wilde mee vooraan op eerste testdag

Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde (JD Motorsport) is niet onopgemerkt gebleven op de eerste van drie testdagen voor Formule Renault Eurocup te Magny-Cours. In de namiddagsessie zette de Belg de snelste tijd neer in 1:37.125, maar in de morgensessie gingen Victor Martins (MP Motorsport – 1:36.196) en Alexander Smolyar (R-ace GP – 1:37.105) nog sneller waarmee de Wilde de dag afsloot met de derde tijd algemeen.
Amaury Cordeel - MP Motorsport
Amaury Cordeel - MP Motorsport
Op een eerste testdag met nieuwe wagens en onder steeds wisselende weersomstandigheden gingen de rijders nog niet voluit en de tijden zullen nog naar beneden gaan op de volgende dagen. Toch lieten onze drie landgenoten zich al opmerken. In de morgensessie waar de snelste tijd werd neergezet door Victor Martins was Amaury Cordeel (MP Motorsport) onze beste vertegenwoordiger met een vierde tijd in 1:37.697. Ugo de Wilde moest niet veel onderdoen met een zesde tijd in 1:38.272. Esteban Muth legde slechts vijf ronden af en sloot de tabellen.

Esteban Muth - M2 Compétition
Esteban Muth - M2 Compétition
In de namiddag was de Wilde de snelste op de baan maar hij kon de tijd die Martins eerder op de dag neerzette niet evenaren maar was wel de snelste rookie op de baan dinsdag. Alexander Smolyar tikte weer als tweede af in 1:37.198 voor Frank Bird (Arden Motorsport – 1:37.485). Esteban Muth klokte ditmaal de twaalfde tijd twee plaatsen voor Amaury Cordeel.  

Foto's: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 5 maart 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons