van der Horst

Wishful 8H Spa: RPM 2 haalt winst binnen in het laatste uur

RPM 2 - BMW M LMDh
RPM 2 - BMW M LMDh
Dit weekend stond de tweede editie van de Wishful 8 Hours of Spa op het programma. Drie klassen vochten het acht uur lang uit onder elkaar en dat ten voordele van Make-a-Wish Belgium-Vlaanderen. Er kan natuurlijk maar één winnaar zijn en dit was RPM 2 met Lucas Romano, Jeremy de Boever en Diede De Vlaeminck. Aan de meet had het trio net geen zeven seconden voorsprong op Pitwall.live eSport van Benjamin de Paepe, die overigens de hele race solo reed.
Pitwall.live eSports - BMW M LMDh
Pitwall.live eSports - BMW M LMDh
In de eerste helft van de race was RPM 2 eigenlijk niet echt in de running voor winst. Het was vooral BeSim-Racing #G en Pitwall.live eSports die de nodige strijd vooraan leverden met hun BMW M LMDh. De race werd echter een drama voor BeSim-Racing #G op iets meer dan twee uur van het einde. Zij vielen zonder benzine omdat ze een softwareprobleem kenden en er zo geen tankbeurt afgewerkt werd. Daardoor kregen we ineens een strijd tussen RPM 2 en Pitwall.live eSports. De Paepe had de grootste kans om solo de race te winnen, maar een pitstop op minder dan tien minuten van het einde van de wedstrijd zorgde ervoor dat RPM 2 de leiding overnam. Van uit deze positie kon het team standhouden om zo richting winst te rijden, voor Pitwall.live eSport. Derde eindigde RD Simsport met Archie Coveney, Peter Sikdar en Paul Stuart Walton.

BRAAB Bravo by Heuertime.com - Dallara LMP217
BRAAB Bravo by Heuertime.com - Dallara LMP217
In de LMP2-klasse was er iets minder drama voor de winst. Daar was de hoofdprijs voor BRAAB Bravo by Heuertime.com met Maxim Roobrouck, Jasper Schoonackers en Jarne Biesmans. Het trio reed een solide race, waarna zij konden winnen met een ronde voorsprong op de rest van de klasse. De strijd voor plaats twee was gedurende de race wel een pak intenser, maar daar kwam BeSim-Racing #S met Loïc Lamolle en Alex Baeyens als de betere uit tegenover Phoenix team Racing RVTdesignr van Anthony Charpillenne en Rafael Rebouta.

Filière Endurance eSport #95 - BMW M4 GT3
Filière Endurance eSport #95 - BMW M4 GT3
Hetzelfde verhaal bij de GT3's, gezien er daar geen maat stond op de Filière Endurance eSport #95 BMW van Nicolas Alpino en Hugo Chappelin. Dat bleek nogmaals aan de finish, gezien het duo maar liefst twee ronden voorsprong had op de als tweede geklasseerde wagen. Ook hier kregen we de nodige gevechten voor de tweede podiumtrede, vooral tussen de Team Camber Motorsports BMW en de Eagle Speed Academy E-Sports Lamborghini, maar het waren Lorenz de Vlieger en Jelle de Ro die het haalden van Steve Claeys en Samuel Lamont. Ook hier probeerde een piloot de race solo af te werken, maar Sebastien Jacquet kende niet hetzelfde geluk als De Paepe in LMDh.

Hiermee is de race afgerond, maar het doneren nog niet. Nog steeds kan u kans maken op de nodige prijzen. Doneren kan op het rekeningnummer BE68 8905 3421 8134.

Foto's: Pieter CuypersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op maandag 29 mei 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons