Portugal: Neuville krijgt tijd terug van stewards en strijdt voor podium

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De openingsdag van de WK-rally van Portugal heeft een flinke dosis variatie geboden, maar toch bleef voor ons Belgen een wat wrange nasmaak achter. Thierry Neuvile won dan wel twee KP's, hij verloor ook een pak tijd achter de defecte Toyota van Jari-Matti Latvala op de zevende klassementsproef. Aan het einde van de dag moest Neuville genoegen nemen met een zesde plaats in het klassement, op meer dan 20 tellen. De wedstrijdleiding greep echter in en gaf de winnaar van de rally's van Corsica en Argentinië bijna 12 seconden tijd terug.
Die beslissing van de stewards leidde ertoe dat Neuville van de zesde naar de vierde plaats in het voorlopig klassement opklom op 11,1 seconden van leider Ott Tanak en 6,5 tellen van teamgenoot Dani Sordo op de tweede plaats. "Ik ben tevreden dat we wat van onze verloren tijd terugkregen. Ik voelde dat we morgen wat konden terugpakken, maar we staan nu steviger in de strijd om het podium en de zege", zei Neuville.

Foto's: Racing International Photography & Hyundai Motorsport

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Rally Championship op zaterdag 20 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.