van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Woord & Beeld: Nico Mombaerts - Fernando Alonso

Fernando Alonso - FIA WEC 6H Silverstone - Canon 7DmkII - 200mm - f2.8 - ISO 1000
Fernando Alonso - FIA WEC 6H Silverstone - Canon 7DmkII - 200mm - f2.8 - ISO 1000
Eind vorig jaar sprak Autosport.be met Nico Mombaerts, een Vlaame autosportfotograaf die ondertussen ook een eerste boek publiceerde. De Heersenaar beloofde de lezers van Autosport.be regelmatig te voorzien van één van de vele pareltjes uit zijn rijke archief. Belofte maakte schuld en dus volgt hierbij de eerste aflevering uit deze nieuwe reeks! Woord en beeld, van Nico Mombaerts.
Het eerste beeld is een zwart-wit beeld van Fernando Alonso tijdens de finale minuten van de WEC 6H of Silverstone. Zoals eerder tijdens het WEC Superseason 2018-2019 waren de Toyota TS050’s ongenaakbaar en voerden zij de rangen aan in het kampioenschap - weliswaar nadat Porsche en Audi de voorbije jaren afgehaakt hadden en de rechtstreekse LMP1-concurrenten wat tekort kwamen.

Opnieuw leken de 6H van Silverstone uit te draaien op een oneman show van Toyota team waarbij Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso in de #8 Toyota TS050 op weg waren naar hun derde opeenvolgende zege van het seizoen, voor hun teamgenoten Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez in de #7 zusterwagen, maar in de box van Toyota was er een zeer gespannen sfeer, duidelijk af te lezen op het gezicht van Alonso. Beide wagens werden na afloop van de wedstrijd gediskwalificeerd wegens non-conformiteiten met de zogenoemde “skid-block”. Toyota ging zelfs niet in beroep tegen de beslissing van de wedstrijdleiding.

Zou hij geweten hebben dat er iets aan de hand was? Was hij vol spanning aan het hopen om die P1 te kunnen behouden om dat we eerder in het seizoen al gezien hadden dat de zusterwagen heel wat sneller was?

Autosportfotografie draait om veel meer dan enkel de wagen... het is de emotie, het verhaal achter het beeld en het mysterie dat erachter schuilgaat.
 
Lees ook: Nico Mombaerts over de drive die tot zijn eerste boek leidde

Tekst & foto: RacingpixelsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 29 januari 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons