van der Horst

Wordt China GT eerste kampioenschap dat na coronacrisis racet?

China GT @ Shanghai
China GT @ Shanghai
Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis schijnt er een beetje licht aan het einde van de tunnel voor de (Chinese) motorsportliefhebbers. Het China GT Championship heeft namelijk zijn kalender uitgebracht voor dit seizoen. Daarnaast kan dat misschien ook het eerste kampioenschap worden dat weer op gang komt sinds de uitbraak van het virus in Wuhan begin december vorig jaar.
  • Dreamdrive
Hoewel dit geldt als een voorlopige kalender, ziet de situatie in China er steeds beter uit. Wuhan, waar de hele historie begon, komt stilaan weer tot leven nadat hun lockdown na 78 dagen op 8 april werd opgeheven. Hoewel er nog steeds maatregelen van kracht zijn, kunnen de organisatoren van het China GT kampioenschap al een kalender met vier weekends voorstellen. Beginnen doet men eind juni in Shanghai, om dan twee maanden later richting Qinghuangdao te trekken. Eind oktober zet de karavaan zich voor een tweede maal in beweging richting Shanghai om het seizoen af te sluiten begin december in Zhuhai.

Giorgio Sanna
Giorgio Sanna
Juni lijkt misschien nog ver weg, maar het zou wel eens goed kunnen dat de Chinezen als eerste het motorsportseizoen zullen hervatten (of opstarten). Giorgio Sanna, hoofd van Lamborghini Squadra Corse, verklaarde bij Endurance-Info dat nationale kampioenschappen logischerwijs als eerste weer aan racen zullen kunnen denken. Een reactie op basis van de situatie vandaag wereldwijd en de verschillende restricties die gelden voor internationaal transport. Met die verklaring in het achterhoofd is het logisch dat de deelnemers van het Chinese nationale kampioenschap als eerste weer op een circuit te zien zullen zijn, daar waar het bovendien allemaal begon met de crisis: in China.

Foto's: China GT Championship - Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 15 april 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons