van der Horst

World RX Nürburgring afgelast: Kristoffersson pakt derde wereldtitel

Johan Kristoffersson - VW Polo
Johan Kristoffersson - VW Polo
Na de afgelasting van de World RX-manche op het circuit van Spa-Francorchamps, verdwijnt ook de afsluitende wedstrijd op de Nürburgring van de kalender. Dat vernam Autosport.be uit een bron bij organisator IMG, hoewel de beslissing nog niet officieel werd aangekondigd. Door het wegvallen van de seizoensfinale heeft de Zweed Johan Kristoffersson zijn derde wereldtitel te pakken na zijn eerdere titels in 2017 & 2018.
Onverdiend is de titel van Kristoffersson uiteraard niet met vier zeges op de acht verreden races, maar we hadden het wel liever op een andere manier gezien. De Zweed had reeds voor de annulatie van Spa een voorsprong van 27 punten op zijn landgenoot Mattias Ekström. Er waren in Duitsland nog 30 punten te verdienen waardoor Kristoffersson quasi zeker was van de titel. De EuroRX en de Euro Super1600 kennen in 2020 geen kampioen wegens te weinig wedstrijden, uiteraard allemaal wegens de mondiale coronacrisis.

Foto: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op maandag 23 november 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons