van der Horst

WRC 7: Heel wat nieuws onder de zon

Thierry Neuville's Hyundai i20 Coupé in WRC 7
Thierry Neuville's Hyundai i20 Coupé in WRC 7
Het is alweer de tijd van het jaar dat het officiële rallyspel WRC zijn opwachting maakt in de winkelrekken. Intussen zitten de makers al aan de zevende editie, en de derde op evenveel jaren. Er was wel een goede reden om met een nieuwe editie te komen, de wagens in het WRC zijn er dit seizoen immers met reuzensprongen op vooruit gegaan. Méér PK's, méér downforce en minder gewicht zorgen al sinds de Monte Carlo-rally in januari voor een gevoelige toename van het spektakel.
WRC 7
WRC 7
Naast de nieuwe auto's, waaronder dus ook de nieuwe Hyundai i20 Coupé van onze eigen Thierry Neuville, is er in WRC 7 ook gewerkt aan het rijgedrag. Waar je in WRC 5 en WRC 6 nog ruimte had voor fouten worden deze in de nieuwste editie veel zwaarder afgestraft. Het gehele rijgedrag is er qua realisme dus een stuk op vooruit gegaan en ook grafisch ziet alles er gewoon nog beter uit.

WRC 7
WRC 7
Hetgeen ons echter het meest kon bekoren zijn de zogenaamde 'epic stages'. Waar we in de vorige releases nog een lange proef in een zes tot maximum zeven minuten konden afwerken zitten er in WRC 7 enkele KP's die minstens dubbel zolang duren en een echte aanslag blijken op onze concentratie. Voor wie dus na de beslissing van het WK rally midden november in Australië op zijn honger moet blijven zitten kunnen we WRC 7 ten stelligste aanraden. Het spel is verkrijgbaar voor PlayStation 4, XBox One en PC.

Foto's: bigben interactive



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op woensdag 18 oktober 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons