van der Horst

Argentinië: Evans met riante voorsprong - Neuville rukt op naar P3

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans is leider na de eerste dag in de Rally van Argentinië. Dat is de vijfde manche van het WRC Rallykampioenschap. De Welshman bouwde al een stevige voorsprong uit. Thierry Neuville is na een sterke middaglus opgeklommen naar een virtuele podiumplaats.
Na een bewogen ochtendlus, keerde de rust na de middag ietwat terug, al waren er wel nog tal van verschuivingen bovenaan de ranking. Vooral Thierry Neuville maakte een forse inhaalbeweging. In zijn Hyundai i20 WRC klokte hij enkele strakke tijden en klom zo van positie zes naar drie. De Belg blikte tevreden terug op zijn openingsdag, al mijmerde hij wel even over een lekke band.

Jari-Matti Latvala kende minder geluk na de lunch en maakte bijna de omgekeerde beweging. De Fin reed lek op de voorlaatste proef, maar besliste door te rijden. In zijn Toyota Yaris WRC verloor hij een halve minuut en nam een kleine duik in het klassement, ten voordele van Ford. Mads Ostberg klom op kousevoeten naar stek twee, Sebastien Ogier zette zich op plaats vier en Ott Tänak is vijfde na een goede middaglus. Latvala viel terug naar de zesde plaats.

Er staan zelfs vier Fords in de top vijf, want helemaal bovenaan blijft Elfyn Evans verbazen. Op zijn D-Mackbanden verstevigde hij na de middag zijn voorsprong op een schijnbaar eenvoudige manier. De Welshman imponeerde op vrijdag en mag als leider naar dag 2. "We gaan morgen aanvatten alsof vandaag niet gebeurde", reageerde hij laconiek.

Evans reed iedereen op een minuut, op Osberg na. Die staat na de openingsdag op 55'7 seconden. Thierry Neuville staat op exact een minuut. Sebastien Ogier volgt op zes tellen van de Belg en Ott Tänak op vijf tellen van Ogier. Latvala staat al op anderhalve minuut.

Pontus Tidemand kent voorlopig geen tegenstand in WRC2.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 28 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons