van der Horst

Breen krijgt zijn kans in Zweden

Craig Breen - Hyundai i20 Coupé WRC
Craig Breen - Hyundai i20 Coupé WRC
Opvallend nieuws bij Hyundai. Andrea Adamo verkiest Craig Breen mee te nemen naar Zweden, in plaats van Sébastien Loeb. De tweede manche van het WRC vindt plaats van 13 tot 16 februari (als er genoeg ijs en sneeuw ligt). Breen wordt uiteraard teamgenoot van Thierry Neuville en Ott Tänak.
  • De Swert Opticiens
Craig Breen
Craig Breen
Sébastien Loeb zou de eerste twee manches voor zijn rekening nemen, maar Hyundai beslist er anders over en zet Craig Breen in de derde i20 WRC. Of Loeb zijn prestatie van afgelopen weekend er iets mee te maken heeft, is onduidelijk. De 9-voudige wereldkampioen reed een eerder anonieme wedstrijd en viel in het slot nog van plaats vier naar plaats zes. Hyundai mikte met Sébastien Loeb op een pak merkenpunten.

Al even opvallend is dat Hyundai opteert voor de Ier in plaats van de Noorse lokale held Andreas Mikkelsen. "Maar we doen dit op basis van zijn prestatie in 2018. Toen finishte hij als tweede in Zweden. Craig toonde ook veel potentieel vorig jaar", aldus Adamo die meent dat de startpositie ook mee heeft gespeeld in zijn keuze. Hyundai beslist dus al heel vroeg op het seizoen om zijn pionnen te verschuiven.

De testen voor de komende rally van Zweden zijn overigens met een week uitgesteld door een gebrek aan ijs en sneeuw. Het is vooralsnog niet duidelijk of die tweede manche zal plaatsvinden, en of Breen dit seizoen zijn debuut mag maken.

Foto's: Gerd Moors & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 27 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons