van der Horst

WRC: Evans met panache naar leiding

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans heeft zich met een perfecte ochtendlus op kop gezet van de Monte-Carlo, de seizoensopener van het WRC. Thierry Neuville kende niet de beste ochtend en zakt naar positie twee. De rally werd even opgeschrikt toen Ott Tänak zwaar van de baan ging. Hij en zijn co liepen echter geen zware verwondingen op.
  • Heinz Performance
Elfyn Evans (Toyota) was vrijdagochtend ronduit meesterlijk. Op de drie proeven van de ochtendlus scoorde hij een loepzuivere hattrick en boog hij een achterstand van dik 25 seconden op Thierry Neuville (Hyundai) om tot een voorsprong van 8.9 seconden. Evans maakte de beste bandenkeuze en profiteerde optimaal van zijn rubber.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville kende een ietwat moeilijke ochtend. Zijn dag begon met een klein foutje waarbij hij even de motor liet afslaan. Daarna werd hij opgeschrikt door het ongeval van Ott Tänak (Hyundai) maar op de laatste proef van de ochtend reed hij wel naar een goede derde tijd. De Belg moet wel Sébastien Ogier (Toyota) terug naast zich dulden, nadat hij er gisteren afstand van nam met een fabelachtige chrono. Ook Ogier dichtte de kloof met Neuville en heeft een achterstand van amper 8 tienden op de Belg. Daarmee lijken de podiumplaatsen al vroeg bezet want Sébastien Loeb (Hyundai), vierde in de stand, volgt al op 48.4 seconden van Evans. 

Esapekka Lappi (M-Sport) is voorlopig vijfde op exact anderhalve minuut. Hij moet de meubelen redden voor zijn team want Teemu Suninen moest gisteren al opgeven met transmissieproblemen - hij is wel herstart in SuperRally - en Gus Greensmith schoof domweg de afgrond in toen hij een klein foutje wou herstellen. Lappi gaat de debuterende Kalle Rovanperä (Toyota) vooraf. De jonge Fin volgt al op bijna twee minuten van zijn Welshe teamgenoot.

Takamoto Katsuta (Toyota) is voorlopig zevende. Eric Camilli is eerste R5, in zijn C3. Hij leidt in WRC3, als achtste algemeen. Ole Christiann Veiby is negende en staat op kop van WRC2, voor Mads Ostberg die deze ochtend lek reed. Grégoire Munster is voorlopig veertiende algemeen, en eerste Skoda. Ook hij reed lek deze ochtend.

Foto: Toyota Gazoo Racing en Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 24 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons