van der Horst

Italië: Neuville als leider naar mid-seizoen

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Met de Rally van Sardinië zijn we in het wereldkampioenschap rally, FIA WRC, toe aan manche zeven van de dertien, halfweg dus. Thierry Neuville mag als fiere leider naar het Italiaanse eiland.
In enkele rally's tijd is de jager plots de prooi geworden. Met drie opeenvolgende podia in de jongste drie wedstrijden, en vooral zijn autoritaire winst in Portugal, heeft Thierry Neuville zich voorbij Sébastien Ogier gemurwd en hem meteen op een stevige achterstand van 19 punten gezet. De Belg kan dus, moet zelfs, zijn wedstrijd gaan afstemmen op de Fransman al mag hij ook beter ambiëren. Want vorig jaar won Neuville en mocht onze landgenoot een duik nemen in de haven Alghero. Hyundai brengt Andreas Mikkelsen en Hayden Paddon in stelling. Dani Sordo, vierde in de WK-tussenstand, mag even rusten.

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Ogier mag wel als tweede de baan op, wat toch een voordeel is ten opzichte van Neuville. De Fransman kan ook opnieuw rekenen op de steun van Elfyn Evans die in Portugal een sterke wedstrijd reed. Teemu Suninen is de derde Fiesta.

Bij Toyota moeten ze hun prestatie in Portugal zien weg te spoelen. Amper begonnen stonden al twee Toyota's op kant. Ott Tänak heeft trouwens een sterke eindnotering nodig in Alghero wil hij nog aanspraak maken op de titel, en Jari-Matti Latvala heeft dringend wat punten nodig wil hij terug iets steviger in zijn stoeltje komen te zitten. De Fin noteerde drie nulscores. Esapekka Lappi toonde vorig jaar voor het eerst wat hij in zijn mars had met een resem besttijden en mag dus hopen op een mooie notering

Citroën trekt naar Alghero met enkel Craig Breen en Mads Ostberg. De Fransen bedankten Kris Meeke voor bewezen diensten na zijn harde crash in Portugal. De troepen verliezen wél hun (enige) winnaar en kunnen dus een goede prestatie gebruiken.

Donderdag start de rally met de shakedown, 's avonds volgt de showproef Ittiri. Er moeten 313 kilometers tegen de klok worden afgewerkt, gespreid over 20 proeven. De rally eindigt zondag met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport & RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 5 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons