van der Horst

Duitsland: Neuville als vijfde naar service

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) heeft met een goede tijd op de vijfde proef zich terug een beetje meer in de wedstrijd geknokt na een moeilijke ochtend. Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC) mag als leider naar de middaglus op vrijdag.
  • St. Paul
Na een bewogen ochtend mocht Neuville alsnog met een positieve noot naar het service rijden. Dat zal nodig zijn want de Hyundai behoeft wat oplapwerk nadat Neuville vrijdagochtend even van de baan schoof en daardoor wat tijd verloor. Maar met een sterke tijd op KP5 knokte Neuville zich iets meer naar voor. Hij schoof ook van plaats zes naar plaats vijf door problemen bij Jari-Matti Latvala. Neuville volgt op 11,9 seconden van Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC), zijn belangrijkste tegenstander in de strijd om de titel.

Ogier staat derde, voor teamgenoot Elfyn Evans en achter die andere teamgenoot Ott Tänak. De Fransman volgt op anderhalve seconde van de Est. Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC) gaat nog altijd aan de leiding. Hij heeft een voorsprong van 4,1 seconden op Tänak.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons