van der Horst

WRC: Neuville autoritair in openingsfase Rally van Kroatië

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft er met drie besttijden in vier klassementsproeven een uitstekende ochtend opzitten in de Rally van Kroatië, de derde manche van het WRC. De Hyundairijder is vrijdagmiddag dan ook de autoritaire leider al blijven Elfyn Evans en Sébastien Ogier wel druk zetten.
  • Dreamdrive
De crash van WK-leider Kalle Rovanperä (Toyota) schudde iedereen meteen wakker in Kroatië, waar het WRC voor het eerst in de geschiedenis langskomt. 

Thierry Neuville (Hyundai) vindt er een ondergrond en een parcours terug dat op zijn lijf geschreven is. En als opener genoot hij daarbovenop een uitstekende startpositie en een proper wegdek. Dat legde hem geen windeieren want op drie van de vier proeven toonde hij zich de snelste. Enkel op de derde proef moest hij Elfyn Evans (Toyota) en Sébastien Ogier (Toyota) laten voorgaan. De Toyota's deelden er de besttijd.

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Neuville is uiteraard ook leider. Hij heeft een voorsprong van 7.3 seconden op Evans, wat hij vooral te danken heeft aan een geweldige tweede proef, waar hij iedereen zoek reed. Sébastien Ogier volgt op 12.3 seconden, maar de Fransman zal al blij zijn dat hij terug naar Zagreb kan, nadat hij vanmorgen lek reed op de plaats waar Rovanperä de diepte in dook. 

Daarachter volgen Ott Tänak (Hyundai) en Craig Breen (Hyundai). In tegenstelling tot hun teamgenoot stellen beide rijders ietwat teleur. Ze kwamen nog niet in het goede ritme en volgen nu al op ongeveer een halve minuut: Tänak op 25.3 en Breen op 33.4 seconden op precies te zijn.

Zesde is op dit moment Adrien Fourmaux (Ford) die meer dan verrast met enkele sterke chrono's. De Fransman volgt op driekwartminuut en toonde zich de hele ochtend de betere van zijn teamgenoot Gus Greensmith (Ford). Daarachter volgen Pierre-Louis Loubet (Hyundai) en Takamoto Katsuta (Toyota) die in het slot wat tijd verloor nadat hij een rempunt mistte.

Na de derde proef zitten Cédric De Cecco en Sébastien Bédoret ook nog in koers. Zij vechten op dit moment voor een stek in de top twintig. Het onderlinge verschil tussen de twee bedraagt amper zes tellen, in het voordeel van De Cecco.

Namiddag volgen nog eens vier proeven, dezelfde lus als deze ochtend. Die zullen er een pak vuiler bij liggen dan vanmorgen.

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 23 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons