van der Horst

WRC: Rovanperä meteen uitgeteld, Neuville leider

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De Rally van Kroatië, de derde manche van het WRC, heeft op de openingsproef meteen slachtoffers geëist. De WK-leider, Kalle Rovanperä, schoof na enkele kilometers een ravijn in en moest opgeven. Thierry Neuville is ondertussen de eerste leider.
Lang kon de 20-jarige Fin (Toyota) niet genieten van zijn WK-leiderschap. Op de korte openingsproef ging het meteen fout voor de jongste WK-leider ooit. Daardoor kan Thierry Neuville (Hyundai) straks genieten van de properste wegen, als opener en virtuele WK-leider.

Dat voordeel was ook meteen zichtbaar, want Neuville, nochtans vertrokken met twee harde banden terwijl veel concurrenten kozen voor een zachte set, klokte meteen een sterke referentietijd. Niemand kwam er nog over, omdat er snel veel modder op de weg werd gegooid. "Ik verloor nochtans wat ritme nadat ik Kalle passeerde", aldus de Belg.

Neuville leidt dus met 2.1 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Ott Tänak (Hyundai) die zelfs opteerde voor vier harde banden. Elfyn Evans (Toyota) is de eerste Toyota op 2.8 seconden. Sébastien Ogier (Toyota) moet meteen ruim 6 seconden toegeven nadat hij in het slot lek reed achteraan.

Er volgen deze ochtend nog drie proeven. Na de middag wordt dezelfde lus van vier proeven nog eens afgewerkt.

Foto: Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 23 april 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons