van der Horst

WRC: Neuville schuift op naar tweede plaats

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville is na zes van de twintig proeven in de Rally van Portugal, manche vier van het WRC, opgerukt naar een tweede stek. De Belg heeft nu enkel nog teamgenoot Dani Sordo voor zich. Ott Tänak zet een derde Hyundai op het virtuele podium.
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Hyundai bleef ook na de autoritaire ochtendlus uithalen na de lunch, al bleven de verschillen op de proeven eerder beperkt. Kalle Rovanperä (Toyota) was de enige Toyota die een snelste tijd kon afsnoepen van Hyundai, die de besttijden onderling verdeelde tussen Ott Tänak (Hyundai) en Dani Sordo (Hyundai). Thierry Neuville, niet geholpen door zijn startpositie, scoorde nog geen 'scratch', maar de Belg wist wel op te rukken in de stand en volgt nu als tweede, na Sordo die geen rol van betekenis speelt in de strijd om de rijderstitel. Gezien zijn startpositie deze ochtend is dat een ontzettend sterke prestatie.

Sordo heeft een voorsprong van 8.2 seconden op Neuville die zijn achterstand op de Spanjaard na de middag dus een klein beetje wist te verkleinen. De Belg sprong voorbij Tänak die nu volgt op 9.3 seconden.

Hyundai ontdeed zich nog meer van de tegenstand want Elfyn Evans volgt nu al op 21 seconden van de kop en op 12 tellen van het podium. Achter de Welshman volgen nog drie Toyota's: die van Takamoto Katsuta en Kalle Rovanperä en Sébastien Ogier (Toyota). De wereldkampioen is naar plaats zeven gesprongen en volgt al op 41 seconden en die achterstand kan straks nog vergroot worden. Adrien Fourmaux (Ford) viel wat terug na de middag, maar staat nog altijd knap achtste, net voor teamgenoot Gus Greensmith (Ford) die vanmorgen tijd verloor door een lekke band.

In WRC2 leidt Esapekka Lappi nog altijd, al is zijn bonus miniem op Nikolay Gryazin.

Straks volgen nog twee proeven op deze openingsdag, waaronder de showproef in Lousada

Foto: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons