van der Horst

WRC: Overwinning Loeb gaat de geschiedenis in

Sébastien Loeb - Citroën Xsara
Sébastien Loeb - Citroën Xsara
Met de komst van de nieuwe hybridewagens was de 90ste editie van de Rally van Monte-Carlo sowieso al rijp voor de geschiedenisboeken, maar Sébastien Loeb zorgde echt voor een historische overwinning.
  • Dreamdrive
Het was voor Loeb zijn achtste overwinning in het prinsdom, waarmee hij terug op gelijke voet komt met Sébastien Ogier. Niemand reed ook meer snelste tijden in de Monte-Carlo dan Loeb. Hij ging in dat lijstje dit weekend voorbij de iconische Duitser Walter Röhrl. Dat was uiteraard in een tijdperk waar er drie à vier keer meer klassementsproeven waren in één rally. Loeb zet de teller op tachtig snelste tijden.

Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Sébastien Loeb - Hyundai i20 WRC
Loeb werd dit weekend ook de oudste wedstrijdleider ooit, en wordt uiteraard ook de oudste winnaar ooit. Hij steekt daarmee Björn Waldegaard voorbij. Voor aanvang van het weekend stond de Elzasser op plaats drie. De laatste winst van Loeb dateert van 2018, in Catalunya. Het was ook de tachtigste WRC-overwinning voor de man uit Haguenau.

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Ook voor M-Sport is het een historische overwinning. De winst in Monte-Carlo is namelijk de tiende overwinning sinds de oprichting van het M-Sport World Rally Team. Voor M-Sport is het ook geleden van 2018, toen Ogier de titel pakte met een overwinning in Wales.Het is ook exact 25 jaar geleden dat er nog eens een vrouw op het hoogste schavot stond. Isabelle Galmiche is de eerste vrouw die een WRC-rally wint sinds 1997. Toen won Fabrizia Pons als co-rijdster van Pierro Liatti, ook al in de Monte-Carlo.

En uiteraard is het de eerste overwinning ooit van de nieuwe hybride Rally1-wagen

Foto: RIP & Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 23 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons