van der Horst

WRC: Powerstagepunten voor merken en meer testdagen

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
De FIA Motor Sport Council boog zich over enkele voorstellen deze week. Uit die vergadering kwam als resultaat dat merken nu ook punten zullen scoren op de Power Stage, net zoals de deelnemers in WRC2 en WRC3. En het aantal testdagen wordt met negen extra dagen verhoogd.
Het systeem van de Power Stage viert volgend jaar zijn tiende verjaardag. Nieuwigheid in 2021: de Power Stage zal ook meetellen voor het merkenkampioenschap. Daarmee wil de FIA de belangrijkheid van de slotproef wat verhogen. Vaak gingen rijders niet meer voor de punten omdat ze er niets bij te winnen hadden of geen punten wilden afnemen van hun teamgenoten. Ook in WRC2 en WRC3 zullen punten worden toegekend.

Een andere verandering betreft het aantal testdagen. De FIA wil daarmee de teams toelaten gewoon te worden aan hun nieuw rubber. Vanaf volgend jaar maakt Pirelli namelijk een herintrede, ten koste van Michelin.

En niet onbelangrijk: ook in 2021 zal minstens de helft van de WRC-manches moeten verreden worden om een kampioen aan te wijzen. Niet-onbelangrijk want wellicht zal het coronavirus nog altijd wegen op de kalender. De Rally van Zweden werd reeds geschrapt.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 17 december 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons