van der Horst

Rally van Estland wil eind juli WRC-toppers lokken

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Een opvallend nieuwtje uit Estland, waar de Estse motorsportfederatie er alles aan doet om eind juli de Rally van Estland te laten plaatsvinden. Er wordt gehoopt op de komst van verschillende WRC-toppers. Bizar, want enkele maanden geleden werd die rally, die een gooi deed naar een WRC-stekje, geschrapt.
  • Circuit Zolder DTM
"De Estonian Motorsport Association organiseert een autorally op hoog niveau in een nieuw format op de legendarische wegen rond Otepää", opent het communiqué van de federatie. Die wil zo snel mogelijk de rallystrijd heropstarten, "in zowel het publieke als het gemeenschapsbelang".

De federatie wil dat de opgebouwde traditie van de jongste jaren niet wordt onderbroken op de wegen rond Otepää. De bedoeling is dan ook zo snel mogelijk weer WRC-wagens te zien racen in de streek. Daarbij zal rekening gehouden worden met de huidige coronacrisis om alles zo veilig mogelijk te houden. Ook de openstelling van de grenzen vormt nog een belangrijke factor in het hele verhaal. 

De EMA reageert met die zet op de veranderde omstandigheden, zowel op vlak van de strenge gezondheidseisen als voor de economische uitdagingen, en wil een nieuwe rallyervaring bieden. "Die twee, op het eerste gezicht tegenstrijdige doelen, kunnen echter tegelijkertijd worden vervuld, en we willen dat deze zomer al bewijzen aan zowel Estse als wereldwijde rallyfans", klinkt het.

24-25 juli wordt naar voren geschoven als mogelijke datum. Als dat niet lukt, mikt de federatie op 7-8 augustus. 

Het bericht is des te opvallender omdat de rally begin dit jaar nog van de kalender werd gehaald door een budgettair dispuut. De voorbije jaren wierp de rally onder leiding van Urmo Aava zich op als dé voorbereidingswedstrijd op de Rally van Finland. Ott Tänak won vorig jaar, Elfyn Evans zag er een kwartseizoen verloren gaan na een foute landing.

Foto: Ott Tänak Twitter
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 19 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons