van der Horst

WRC: Rovanperä rijdt de tegenstand los

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Halfweg de Acropolis Rally, de negende WRC-manche, is Kalle Rovanperä nog altijd de fiere leider. Ott Tänak en Sébastien Ogier vervolledigen het virtuele podium. Thierry Neuville is opgerukt naar de vijftiende plaats.
  • St. Paul
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Wat Kalle Rovanperä (Toyota) gisteren niet lukte, lukt nu wonderwel. De Fin kreeg de tegenstand na de vrijdaglussen niet los, maar zaterdagochtend haalde hij verschroeiend uit met twee snelste tijden. Zijn voorsprong groeide zo van enkele luttele seconden naar 16.8 tellen op Ott Tänak (Hyundai) die zelf twee keer de tweede tijd klokte. Sébastien Ogier (Toyota) is derde op ruim een halve minuut. Ook de Franse wereldkampioen moest dus de rol lossen, maar Ogier zit uiteraard met het kampioenschap in zijn hoofd, met zijn voornaamste concurrenten op grote achterstand.

Dani Sordo (Hyundai) is nog altijd vierde op bijna een minuut van de leider. Adrien Fourmaux (Ford) is vijfde op bijna twee minuten van de kop. Gus Greensmith (Ford) komt stilaan terug in het spoor van zijn teamgenoot. Elfyn Evans (Toyota) is opgerukt naar de dertiende plaats na zijn problemen gisteren. Ook Thierry Neuville (Hyundai) zoekt zich terug een baan naar voren en is vijftiende.

In WRC2 is Andreas Mikkelsen leider. Hij heeft elf seconden voorsprong op een sterke Marco Bulacia. In WRC3 is het best wel spannend met een driestrijd tussen Chris Ingram, Yohan Rossel en Kajetan Kajetanowicz. Ook de Belgische teams Jourdan Serderidis en Fred Miclotte, en Filip Pyck en Peter Dehouck zitten nog in koers.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons