van der Horst

WRC: Tänak en M-Sport vinden elkaar terug

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak trekt naar het M-Sport van Malcolm Wilson en Richard Millener. Dat kondigde M-Sport woensdag aan in een ludiek filmpje. De Est vindt er een warm nest terug, want hij reed er tot 2017 en oogstte er zijn eerste successen.
  • Shopa
De voormalige wereldkampioen zat dus niet lang zonder werk. Tänak trok enkele weken terug de deur achter zich dicht bij Hyundai waar hij in drie jaar nooit kon strijden om de titel. Een terugkeer naar Toyota Gazoo Racing, waar hij de titel pakte in 2018, leek uitgesloten, dus was M-Sport nog de enige optie. Tänak is er welgekomen, na het vertrek van Craig Breen die de omgekeerde beweging maakt, want het Britse team was al langer op zoek naar een absolute prijzenpakker.

Tänak kent het huis goed, want hij kwam ruim een decennium geleden al uit voor het team. Met een kleine omweg in 2013, kwam hij in 2015 een tweede keer in het A-team van M-Sport terecht, wat hem naar zijn eerste successen op het hoogste niveau leidde. Eind 2017 ging de Est andere horizonten opzoeken, maar na twee jaar Toyota en drie jaar Hyundai, komt de voormalige wereldkampioen opnieuw thuis bij Ford.

De Est moet M-Sport terug naar succes leiden, want 2022 was niet het jaar waar M-Sport op gehoopt had, ondanks winst van Sébastien Loeb in Monte-Carlo. Meer details over de overeenkomst zijn er nog niet, maar het is wel zeker dat Tänak het hele seizoen zal betwisten.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 7 december 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons