van der Horst

WRC: Tänak neemt optie op zege in Duitsland

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
De Est Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) lijkt op weg naar de zege in de Rally van Duitsland, manche tien in het WRC. Hij heeft een mooie voorsprong op Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC) en zijn teamgenoot Sebastien Ogier.
Thierry Neuville viel al snel weg zaterdagochtend, zodat Sebastien Ogier op twee gedachten hinkt. Dat werd zaterdagmiddag duidelijk toen hij zijn aanval op Andreas Mikkelsen niet echt doorzette. De Noor weerstond vrij gemakkelijk, dankzij enkele snelle tijden, de aanval van de Franse wereldkampioen.

Een geluk voor Thierry Neuville want mocht Sebastien Ogier secuur op de tweede plaats liggen lijkt het niet uitgesloten dat M-Sport teamgenoot Ott Tänak zou opdragen te remmen. Neuville kan dus maar beter de vingers kruisen dat Mikkelsen zijn job doet. Dat zal wellicht het geval zijn want bij Citroën snakken ze naar een stevige podiumplaats, en hoe hoger hoe beter.

Tänak voert de ranking nog steeds aan. Hij heeft 21,4 seconden voorsprong op Mikkelsen en 29,6 op Ogier. Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) vormt in zijn Ford Fiesta WRC een goede buffer voor Ogier. Evans volgt wel op bijna twee minuten en heeft maar vier seconden marge op Juho Hänninen, eerste Toyota Yaris WRC.

In WRC2 heeft Eric Camilli  (Ford Fiesta R5) zich ontdaan van de Fabia's van Jan Kopecky en Pontus Tidemand, dankzij weergaloze tijden op de Panzerplatte.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 19 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons