van der Horst

WRT en BMW naar het FIA WEC vanaf 2024

BMW M LMDh
BMW M LMDh
Het nieuws dat de wegen van WRT en Audi eind dit jaar scheiden is nog niet koud of daar is al de aankondiging dat het team uit Baudour gaat samenwerken met... BMW. De troepen van Vincent Vosse gaan zich intensief voorbereiden op een LMDh-programma met de BMW M Hybrid V8 vanaf 2024 in het FIA WEC, en dus ook de 24 Heures du Mans. Over het GT3-programma van de Beierse constructeur ligt momenteel nog niets vast.
Franciscus van Meel, CEO van BMW M, Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport, Vincent Vosse, teambaas van WRT, Pascal Weerts, CEO van Weerts Group
Franciscus van Meel, CEO van BMW M, Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport, Vincent Vosse, teambaas van WRT, Pascal Weerts, CEO van Weerts Group
Vincent Vosse: “Iedereen van Team WRT is enorm blij om deze nieuwe samenwerking met BMW M Motorsport te starten en we zijn vereerd om samen te werken met een fabrikant die zo'n ongelooflijke staat van dienst heeft in de autosport. Team WRT werd 13 jaar geleden opgericht en heeft sindsdien regelmatig successen gevierd in verschillende klassen, met name GT3 en endurance racen. Vanaf het begin hadden we het plan en de droom om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. Deel uitmaken van het nieuwe hypercar-tijdperk dat het FIA WEC gaat inluiden, was onze grootste wens. Om ons hierop voor te bereiden, zijn we twee jaar geleden gestart met een LMP2-programma waarin we sterk en succesvol waren, wat we konden onderstrepen met titeloverwinningen in de ELMS en het FIA WEC evenals klasseoverwinning bij onze eerste deelname aan de 24 uur van Le Mans. Het betreden van de LMDh Arena met een sterke partner als BMW M Motorsport was de volgende logische stap. We kijken uit naar de uitdaging en bedanken BMW M Motorsport voor het vertrouwen. Ik kan me de laatste overwinning van BMW M Motorsport op Le Mans in 1999 nog herinneren, omdat ik rijder was voor het team in de aangrenzende pits. We zullen hard werken om deze momenten samen te herhalen en te beleven.”

Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport: “De successen en de geweldige ervaring maken van Team WRT de ideale partner voor onze terugkeer naar Le Mans. De gesprekken met Vincent Vosse en zijn partners waren vanaf het begin zeer positief. De gedeelde passie voor het WEC-project en de BMW M Hybrid V8 was meteen duidelijk en leidde ertoe dat we snel instemden om samen te werken. Wat nu volgt is een intensieve voorbereidingsfase in het komende jaar voordat in 2024 de eerste races volgen. Op dit moment hebben we het nog niet gehad over mogelijke verplichtingen voor Team WRT in GT-racen. We zullen de komende maanden in nauwe samenwerking met al onze BMW M Motorsport-teams beslissen over ons raceprogramma voor de BMW M4 GT3 in het seizoen 2023."

Foto's: BMW M MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op dinsdag 2 augustus 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons