van der Horst

WTCC-kalender voor 2016 houdt geen verrassingen in

FIA WTCC
FIA WTCC
De FIA World Motor Sport Council gaf vandaag de WTCC-kalender vrij voor 2016. Hiermee wordt de versie die al een tijdje circuleerde en die we hier eerder afprintten grotendeels bevestigd. Het kampioenschap telt 11 manches en waar afgelopen jaar nog vijf nieuwe omlopen werden aangedaan, opteert men nu voor stabiliteit en wordt er gereden op de circuits die ook dit jaar op de kalender stonden. Rusland staat er voorlopig niet meer bij, maar een twaalfde manche op 20 maart, wellicht in Sochi, blijft mogelijk.
  • LTF
3c4f334c724cf1834f2d2414167c7d131877d345.jpg
De manche op de Autodromo Termas de Rio Hondo was eerder de openingsmanche maar gezien de hondse zomerse temperaturen in maart, verhuist de Argentijnse meeting thans naar de mildere want winterse augustusmaand. Ook Marrakech waar de door de deelnemers weinig gesmaakte stratenomloop door Hermann Tilke wordt hertekend, grijpt naast de seizoenopener waarop het voorheen reeds met succes aanspraak maakte; de Marokkaanse manche wordt nu in mei verrreden. De datum van beide zaterdagraces op de Nordschleife in het kader van de 24u van de Nürburgring lagen vanzelfsprekend reeds langer vast. De volgorde van de Aziatische tournee met stops in Motegi, Shanghai en Buriram blijft gehandhaafd, en de vijandelijkheden worden andermaal in Qatar gestaakt.

Met betrekking tot de Russische manche die al dan niet voorlopig op de nog steeds voorlopige kalender ontbreekt wou WTCC-baas François Ribeiro het volgende kwijt. "Het is de bedoeling twaalf weekends op de kalender te hebben staan maar tot dusver is het akkoord met de nieuwkomer (lees : Sochi) nog niet afgerond. In de veronderstelling dat alle puzzelstukken van de deal finaal in elkaar passen, hopen we de definitieve kalender nog voor het Kerstverlof te kunnen bekendmaken. Mocht dit niet lukken dan nog behouden we dezelfde uitdagingsvolle en prestigieuze locaties op een aantal sleutelmarkten, met voldoende afwisseling er bovenop".
 

WTCC-kalender 2016:

20 maart  reserve datum: Rusland (Sochi/Moscou?)
3 april   Paul Ricard 
17 april   Slovakiaring 
24 april   Hungaroring 
8 mei   Marrakech 
29 mei   Nurburgring Nordschleife 
12 juni  Vila Real
7 augustus  Termas de Rio Hondo 
4 september   Motegi 
25 september   Shanghai 
6 november   Buriram 
25 november   Losail 

Foto's: Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 2 december 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons