van der Horst

Yifei Ye stapt over naar Ferrari

Yifei Ye
Yifei Ye
De transfercarousel blijft maar doordraaien. Vorige week werd bekendgemaakt dat Matteo Cairoli en Yifei Ye Porsche zouden verlaten. Ondertussen weten we al dat de Italiaan naar Lamborghini trekt, maar nieuws over de Chinese rijder werd pas vandaag onthuld. Ye werd officieel bevestigd bij Ferrari, waar hij vermoedelijk achter het stuur van de derde Ferrari 499P zal kruipen in het WK Uithouding (FIA WEC).
  • De Swert Opticiens
Het vertrek van Yifei Ye bij Porsche zal nog even nazinderen. Sinds eind 2021 maakte hij het mooie weer bij de Duitse constructeur als ambassadeur van Porsche Asia Pacific Motorsport, vooral mede dankzij uitstekende prestaties in datzelfde jaar, waar hij de titels in zowel de Asian Le Mans Series als de European Le Mans Series veroverde. Na zijn debuut dit jaar in de Hypercar-klasse met Hertz Team Jota, stapt hij nu over naar Ferrari. Vermoed wordt dat hij in de Ferrari 499P zal uitkomen die rechtstreeks door AF Corse wordt ingezet en niet door de constructeur zelf. Hij wordt er de teamgenoot van Robert Kubica en vermoedelijk ook van Robert Schwartzman.

Foto: FerrariDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 18 december 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons