van der Horst

Rijdersbezetting van Lamborghini volledig met Edoardo Mortara en Matteo Cairoli

Zes piloten voor de Lamborghini SC63
Zes piloten voor de Lamborghini SC63
Lamborghini is rond met zijn rijdersbezettingen voor het eerste seizoen in zowel GTP in IMSA als de Hypercar-klasse in het FIA WEC. Vier namen waren al eerder gekend, met de komst van Edoardo Mortara en Matteo Cairoli zijn de Italiaanse troepen compleet.
  • Prospeed Competition
Hoewel Edoardo Mortara de nodige race-ervaring bezit in de DTM en Formule E, is hij een groentje als het op prototyperaces aankomt. Hetzelfde kan gezegd worden van Matteo Cairoli, die na jarenlange trouwe dienst Porsche verruilt voor het merk met de Stier. De Zwitser zal samen met Mirko Bortolotti en Daniil Kvyat uitkomen in het FIA WEC, terwijl de Italiaan samen met Andrea Caldarelli en Romain Grosjean alle wedstrijden in de IMSA Michelin Endurance Cup zal betwisten. Het tweede team start ook in Le Mans.

Vermoedelijk zal ook een van de rijders uit het IMSA-kampioenschap aanwezig zijn in Spa-Francorchamps, aangezien Mortara dat weekend in Berlijn zal vertoeven in het kader van de Formule E.

Foto: Lamborghini Squadra CorseDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 14 december 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons