van der Horst

Zak Brown: "McLaren heeft sponsors nodig" - Terugkeer naar Le Mans niet ondenkbaar

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Zak Brown werd vandaag bij McLaren aangekondigd als een van de toplui die het team terug richting succes moet loodsen. In een interview met het magazine Autosport, bij wiens moederbedrijf hij eveneens een managementfunctie bekleedt, geeft de marketing-guru aan dat er heel wat ruimte voor verbetering is, niet in het minst op het vlak van sponsors. Op de F1-bolides van McLaren ontbreekt namelijk al enkele jaren, sinds het vertrek van Vodafone, een hoofdsponsor.
Zak Brown
Zak Brown
"Er is veel ruimte op de McLaren racewagens welke ingevuld moet worden met top luxemerken. We hebben partners nodig en uiteindelijk is een hoofdsponsor een belangrijke partner. We moeten aantrekkelijker worden voor commerciële partners en we moeten naar voor oprukken, want er is duidelijk een reden waarom we niet zoveel winnen als we zouden moeten. Daar moeten we aandacht aan besteden, maar ik heb nog niet vastgesteld waar die gaten zitten", aldus Brown.

Garage 59 - McLaren 650S GT3
Garage 59 - McLaren 650S GT3
De Amerikaan sloot ook niet uit dat McLaren terugkeert naar de 24 Heures du Mans, de etmaalrace die het roemruchte Britse merk midden de jaren '90 won. "Het zou te vroeg zijn om te praten over deelnames aan andere takken van de autosport, gezien de Formule 1 prioriteit 1, 2 en 3 is. We doen echter ook GT-racerij en we verzorgen de electronica in IndyCar en NASCAR. Of buiten F1 ook Le Mans op het lijstje met te voeren gesprekken staat? Absoluut, McLaren won Le Mans al in het verleden."

Foto's: Georges De Coster, McLaren & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 22 november 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons