van der Horst

Zandvoort: Alvaro Parente schenkt Sébastien Loeb Racing (McLaren) de pole

Sébastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C
Sébastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C
Hoe opvallend Sébastien Loeb Racing gisteren niet in het stuk voorkwam, hoe harder het Franse team vandaag de puntjes op de i zette. Alvaro Parente bleef met een chrono van 1:37.923 in een uiterst spannende Super Pole respectievelijk de HTP Gravity Charouz Mercedes van Simonsen/Afanasiev, de WRT-Audi van Ortelli/Vanthoor en de tweede HTP Gravity Charouz Mercedes (Day/Buhk) voor. Vanthoor was hiermee tevens beste Belg, terwijl merkgenoten Anthony Kumpen en Enzo Ide als tiende eindigden op meer dan een seconde en Wolfgang Reip slechts van op de zevende rij de race zal mogen aanvatten.
  • Dreamdrive
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
De top vier finishte overigens binnen 2 tienden van een seconde, terwijl de top negen, gekleurd door zes verschillende merken, binnen één seconde bleef. De twee Gravity Mercedessen op de eerste twee rijen bevestigen overigens de goede vorm van het merk met de Ster in de Nederlandse Duinen. Tijdens het eerste deel van de kwalificaties prijkten de twee HTP Gravity Charouz-bolides overigens nog netjes op plaatsen één en twee, waarbij het exemplaar van Buhk/Day bijna een halve seconde sneller bleek dan de verzamelde concurrentie. In Q2 was het René Rast die in de WRT Audi de bovenhand nam, voor de Sébastien Loeb Racing McLaren van latere polesitters Parente/Loeb. In die sessie deed WRT overigens een goede job, de troepen van Vincent Vosse zagen alle drie de wagens doorstoten naar de pole shoot-out. De Phoenix Racing Audi stootte van zijn kant wel door naar de finale, maar een gebrek aan tractie speelde de West-Vlaams-Limburgse tandem Ide/Kumpen parten.

De qualifying race vindt plaats om kwart voor twee vanmiddag, terwijl de hoofdrace morgen reeds om kwart voor twaalf wordt verreden.

Foto's: SRO & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT Series op zaterdag 6 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons