van der Horst

Zengő Motorsport gunt twee jonge Hongaarse talenten WTCC-zitje

Zengö Motorsport
Zengö Motorsport
Zengő Motorsport houdt woord en geeft twee jonge Hongaarse beloften de kans de WTCC-stiel te leren, liever dan een ervaren rijder ter vervanging van Norbert Michelisz aan te trekken. Youngsters Ferenc Ficza (19) en Dániel Nagy (17) maken dus dit weekend in Le Castellet normaliter hun debuut in het wereldkampioenschap voor toerwagens aan boord van twee Honda Civic's WTCC ingezet door het Hongaarse privéteam.
 
Zengo Motorsport
Zengo Motorsport
Zengő Motorsport-bazen Juni Gyuri en Zoltan Zengő hielden deze winter gemengde gevoelens over aan de promotie van hun beschermeling en voormalig on line gamer-bolleboos Norbert Michelisz tot officieel Honda-rijder.  Enerzijds overheerste een terecht gevoel van fierheid, anderzijds kwam het duo met de vervanging van hun inmiddels tot nationale held uitgegroeide landgenoot voor een heuse uitdaging te staan.  Het strekt de heren tot eer niet voor de gemakkelijke oplossing te hebben gekozen door of te 'downsizen' naar een andere serie of te opteren voor een piloot met ervaring.  

Zij verkozen daarentegen een vervolg te breien aan hun succesverhaal als kweekvijver voor Hongaars aanstormend talent door twee jonge landgenoten aan te trekken. Ferenc Ficza en Dániel Nagy doen er alvast hun voordeel mee. Het tweetal krijgt niet alleen de kans om in een professioneel privéteam de knepen van het WTCC-vak te leren maar zal daarenboven door Michelisz zelf gecoacht worden. Beiden komen uiteraard in aanmerking voor de WTCC Trophy, voorbehouden aan privérijders.

Ferenc Ficza - Zengö Motosport
Ferenc Ficza - Zengö Motosport
Dat Ferenc Ficza bij  Zengő Motorsport aan de slag gaat, komt niet echt als een verrassing aangezien de binnenkort 20-jarige Hongaar reeds in 2013 ETCC reed met Zengő Motorsport. Begin 2015 was hij er ook bij in Sepang toen het Hongaarse team zijn debuut maakte in de TCR International Series, kort daarna keerde hij wel terug naar het ETCC.

 
Daniel Nagy - Zengö Motorsport
Daniel Nagy - Zengö Motorsport
Ook Daniel Nagy verdedigde reeds eerder met verve de Zengõ Motorsport- kleuren. Nadat hij het in 2013 en 2015 tot Hongaars Suzuki Swift Cup-kampioen had geschopt, kwam hij vorig jaar eveneens eenmalig uit in TCR. Op de Red Bull Ring verbaasde hij toen in kwalificatie vriend en vijand door met zijn Zengõ Motorsport - Seat Leon Cup Racer zowaar een knappe derde tijd neer te zetten.

Het Zengõ-team zet momenteel alle zeilen bij om met  hulp van JAS Motorsport en Honda, ook de tweede Honda Civic WTCC dit weekend in Le Castellet op de startgrid te krijgen.

Foto's: Hans van Onsem en FIA WTCC

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 29 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons