van der Horst

Zolder: Nabeschouwing organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Op de Limburgse omloop van Zolder vond afgelopen weekeinde de vijfde van zes manches van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014 plaats. Na een zege in de eerste sprint van Xavier Maassen, volgde een overwinning van Koen Wauters in race 2 en tot slot een eerste plek voor Max van Splunteren en Mickey Bertram in de Endurance race. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux maakt zich nu op voor een spetterende finale op 18 en 19 oktober in Zandvoort, waar de strijd om de titel verder gezet wordt met Xavier Maassen als leider in de puntenstand.
Spint Race 1: Maassen houdt de bovenhand

Circuit Zolder ligt in Limburg en dan wint… een Limburger. Die logica werd gevolgd tijdens de eerste race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op de omloop vlakbij Hasselt. Xavier Maassen, die de kleuren van Team Allure verdedigt, reed van pole-positie naar de zege, waarmee de man uit Lanaken een prima zaak in het kampioenschap deed. Maassen haalde het na 25 minuten sprinten met een minimale voorsprong op de jonge Nederlandse belofte Max van Splunteren. In de GT3.nl Porsche 997 GT3 Cup kon hij al snel de tweede plek inpikken van Jeffrey Van Hooydonk, de man van DVB RACING. In die volgorde gingen de toppers na 25 minuten ook over de finishlijn. In de Challenge won Rik Renmans voor Yves Noël.

Xavier Maassen: “Ik ben echt gelukkig met deze zege en heb er uitermate hard voor moeten vechten. In de openingsronden maakte in een klein foutje en voelde de hete adem van Jeffrey en Max in mijn nek. Ik heb er dan enkele kwalificatierondjes uitgeperst en een kleine voorsprong bijeen gereden. Met deze zege doe ik ook een goede zaak in het kampioenschap en dat is nu toch stilaan het doel.”

Rik Renmans: “Het is leuk racen met deze wagen en winnen is altijd aangenaam. Morgen meer van dat!”

Uitslag Race 1:  1. Xavier Maassen (Team Allure) 16 ronden, 2. Max van Splunteren (GT3.nl) op 2.109, 3. Jeffrey van Hooydonck (DVB RACING)  op 4.270, 4. Peter Scharmach (Land Motorsport) op 14.875, 5. Jurgen van Hover (Speedlover) op 45.169, 6. Rik Renmans (Speedlover) op 49.014 (1ste in Challenge)…

Sprint Race 2: Wauters voor goud

Het werd een zeer onderhoudende tweede sprintrace van het weekend op Circuit Zolder. Vooraan zagen we een intensief gevecht voor de zege tussen Carlos Rivas en Mickey Bertram, meteen op de huid gezeten door Koen Wauters. En zo vaak met twee vechtende partijen, was het de derde die met de zege aan de haal ging. Wauters pakte in de zesde ronde de eerste plek en stond die niet meer af. DVB RACING greep dus de eerste plek, voor Mickey Bertram in de GT3.nl Porsche en de Luxemburger Carlos Rivas (Speedlover) en daarmee was de hele Benelux dus verenigd op het podium. Rik Renmans was andermaal primus in de Challenge klasse.  

Koen Wauters: “Ik heb echt genoten van deze race want het was vechten van de eerste tot de laatste meter. Na al mijn ereplaatsen was het echt eens leuk om bovenaan het podium te staan.”

Uitslag Race 2: 1. Koen Wauters (DVB RACING) 15 ronden, 2. Mickey Bertram (GT3.nl) +2.423, 3. Carlos Rivas (Speedlover) +15.670… 5. Rik Renmans +1.18.891 (1ste Challenge)….

Endurance Race: GT3.nl pakt de derde

De lange race van 50 minuten van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zag een leuke strijd tussen Mickey Bertram en Max van Splunteren (GT3.nl) enerzijds en Jeffrey van Hooydonk en Koen Wauters (DVB RACING) anderzijds. Nadat Van Hooydonk een kleine voorsprong had opgebouwd op Van Splunteren, was het aan Wauters er Bertram om de beslissing te brengen. De hevig aandringende Bertram verleidde Wauters tot een klein foutje en zo pakten Nederlanders de zege. De Belgen bleven tweede, ondanks een in de eindfase sterk opkomende Xavier Maasen (met Pierre Piron – Team Allure). Achter de top 3 bleef ook de Speedlover Porsche van Carlos Rivas en Jurgen Van Hover niet ver achter. Last but not least was de zege in de Challenge voor Yves Noël in de Cars Tuning Lease Motorsport Porsche. Xavier Maassen blijft met nog één meeting te gaan (de Finaleraces op Zandvoort) leider in het kampioenschap.

Uitslag Endurance Race: 1. Bertram-van Splunteren (GT3.nl) 30 ronden, 2. Van Hooydonk-Wauters (DVB RACING)+ 9.722, 3. Piron-Maassen (Team Alure) + 10.322, 4. Rivas-van Hover (Speedlover) + 14.756, 5. Scharmach-Schelp (Land Motorsport) + 1.23.657, 6. Noel (Cars Tuning Lease Motorsport) + 1 ronde (1ste Challenge)…

Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 21 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Truck Grand Prix.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons