van der Horst

Zolder: Ferrari op kop in bloedhete vrije training

#333 Rinaldi Racing Ferrari 458 Italia
#333 Rinaldi Racing Ferrari 458 Italia
Deze namiddag vonden op Circuit Zolder, onder een loden zon, twee vrije trainingen van telkens 80 minuten plaats voor de deelnemers aan de Blancpain Sprint Series. We zagen door de hitte opvallend veel pitstops en pilotenwissels, maar desondanks dat er iets aangenamere temperaturen voor het weekend voorspeld worden, zagen we toch alle wagens in actie. De snelste tijd van de dag was voor de #333 Rinaldi Racing Ferrari van Marco Seefried en Norbert Siedler.
#1 WRT Audi R8 LMS Ultra
#1 WRT Audi R8 LMS Ultra
Die tijd zette de Italiaanse bolide neer in de tweede sessie, nadat het duo ook al de op één na snelste tijd reed in de eerste vrije training. Daarin waren Enzo Ide en Christopher Mies  primus, al werd hun 1:31.947 enkele uren later met ruim een seconde scherper gesteld door de Ferrari. De #1 WRT-Audi van kampioenschapsleiders Laurens Vanthoor en Robin Frijns staat dit weekend in een onuitgegeven livery, het winnende design komt uit een competitie van sponsor Grafityp, een innovatief concept dat nu toch al enkele jaren loopt. Het Belgisch-Nederlandse duo beëindigde vandaag beide vrije trainingen op de derde plaats.

Enzo Ide en Stéphane Ortelli
Enzo Ide en Stéphane Ortelli
Achttien auto's staan dit weekend aan de start, bestaande uit liefst acht verschillende merken. Nieuw in het kampioenschap is Tom Dillmann, de Fransman zagen we in het verleden ook al in de Belgische Formule Renault 1.6 aan het werk en vorig weekend nog stond hij in Spa aan de start van de Formule Renault 3.5. Hij is de vervanger van zijn landgenoot Olivier Lombard op de #83 HTP Bentley die hij deelt met Noorderbuur Jules Szymkowiak. Eveneens in het verleden actief in de Formule Renault 1.6 was de Brit Craig Dolby, hij reed vandaag in zijn #73 MRS GT Nissan de vierde tijd in de eerste sessie, op de Limburgse omloop die hij als zijn tweede thuis bestempelt.

--- Uitslag Vrije Training 1 BSS Zolder 2015 (PDF) ---
--- Uitslag Vrije Training 2 BSS Zolder 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op vrijdag 5 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons