van der Horst

Zolder: Reacties na de kwalificatierace

Robin Frijns en Laurens Vanthoor
Robin Frijns en Laurens Vanthoor
De kwalificatierace op Circuit Zolder verliep, net als tijdens de seizoensopener in Nogaro, niet geheel vlekkeloos. De top drie bleef echter mooi uit de problemen, Laurens Vanthoor reed vooraan weg en de HTP Bentley en de Rinaldi Racing Ferrari vochtten daarachter een mooi duel uit om de tweede plek, dat uiteindelijk tijdens de pitstops beslecht werd in het voordeel van de Italiaanse bolide. Wij laten de top drie algemeen en de winnaars van de Silver Cup, Dillmann en Szymkowiak, aan het woord.
Laurens Vanthoor: "Ik ben blij met de zege maar de belangrijkste race is morgen. Het is goed om de kwalificatierace te winnen maar de hoofdrace brengt meer punten op en we hopen op zondag opnieuw te scoren."
 
Robin Frijns: "Ik neem morgen de start, het zal niet gemakkelijk worden om de koppositie te behouden want de Audi is zeker niet de snelste wagen op de rechte lijn, daar is de Ferrari die als tweede van start gaat beter in. Als ik de eerste linkse op kop inga dan maken we opnieuw kans om de race te winnen. Bij de kwalificatierace vandaag moest ik blijven pushen want de Ferrari kwam op het einde nader, maar ik kon de race controleren."

Marco Seefried/Norbert Siedler
Marco Seefried/Norbert Siedler
Marco Seefried: "Op het einde van de race zag ik de Audi voor mij op het rechte stuk, maar ik wist dat indien Frijns geen fout maakte ik er niet meer bij geraakte. De wagen voelde goed aan maar het is belangrijk dat wij bij de kwalificaties hoger eindigen, dan moet de zege mogelijk zijn."

 

Maximilian Buhk: "Ik was verbaasd dat de Ferrari ons tempo aankon want de Bentley was zeer snel vandaag. Na de start pikte ik wat vuil op van de crash in de eerste ronde en had ik het moeilijk om de Ferrari voor te blijven. We verloren de tweede plaats in de pits maar de Bentley is een grote en zware wagen en is dus iets minder handelbaar in de smalle pitlane."

Vincent Abril/Maximilian Buhk
Vincent Abril/Maximilian Buhk
Vincent Abril: "De Bentley is niet de beste wagen voor dit circuit, hij is er wat te groot voor. We kenden echter een uitstekende kwalificatie en ik verwachtte dat wij in de race nog sneller zouden zijn, maar het was de Ferrari die de meeste progressie maakte. We hebben nog wat werk voor de boeg voor de race van morgen maar wij hebben goede hoop dat we nog beter kunnen doen. De start zal cruciaal zijn, daarvan zal veel afhangen."

Tom Dillmann: "Mijn eerste race in de GT en direct al een podium, dat is natuurlijk goed maar er zat nog meer in. De start was echt “messy” en ik verloor er verschillende plaatsen. De rest van de race kende ik geen problemen."

Jules Szymkowiak
Jules Szymkowiak
Jules Szymkowiak: "Op het einde van de race had ik niet genoeg tractie meer, de banden hadden hun beste tijd gehad. Met betere banden had ik nog hoger in het klassement kunnen eindigen en was een top vijf mogelijk, maar misschien is dat wel iets voor morgen."
Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op zaterdag 6 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons