van der Horst

Zolder: Allure Team terug in de European VW Fun Cup!

Allure Team
Allure Team
Allure Team, drievoudig regerend kampioen in de European VW Fun Cup en nu ook viervoudig winnaar van de 25 Hours VW Fun Cup, maakt zijn grote terugkeer in het kampioenschap georganiseerd door Kronos Events in 2019! Het team achter Jean-François Olivier - terug van weggeweest na een zege in de Franse competitie dit jaar - bereidt de toekomst voor, maar zal ook aanwezig zijn in het Zolder Fun Festival, de finale van het seizoen.
Het team uit Luik versterkt het deelnemersveld in Limburg met twee wagens. De #115 wordt bemand door Johnny Delhez, Yves Deflandre en Geoffrey Leyon. “Die deelname was niet gepland in het begin van het seizoen, maar in de loop van het jaar deed de kans zich voor om drie vrienden uit mijn dorp Beaufays te verenigen voor de race uit Zolder”, herinnert ‘Jef’ zich. “Johnny, Yves en Geoffrey debuteren op circuit, maar zijn bekende namen uit de wereld van de historic rally’s en heuvelklimraces. Yves is trouwens de meest recente winnaar in de Challenger-categorie van de Legend Boucles @Bastogne."

De teameigenaar van Team Allure zal zelf het stuur nemen van de #777, in het gezelschap van jonge belofte Julien Branne. Het 19-jarige talent uit Profondeville heeft na een motorcrosscarrière van tien jaar prachtige prestaties laten zien in de BGDC. “Julien is een jong talent dat uit het juiste hout gesneden is om naam te maken in de VW Fun Cup”, gaat Jean-François door. “Het is dan ook de bedoeling om hem in 2019 een volledig seizoen voor ons team te laten racen. Verder zijn we nog op zoek naar een of twee rijders om de tweede auto te versterken, al hebben we wel al enkele pistes op het oog.”

Betekent de deelname in Zolder ook de definitieve terugkeer van Allure in het kampioenschap van Kronos Events? “Inderdaad!" bevestigt Jean-François. "Ook zonder onze aanwezigheid in Zolder was ik al van plan om terug te komen. De wedstrijd van komend weekend is dus een uitstekende gelegenheid om nog eens te tonen waartoe het team in staat is.”

Jean-François Olivier hoopt in 2019 tot vijf Fun Cups aan de start te brengen. Met een vierde titel als enige ambitie, uiteraard…

Persbericht VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 24 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons