van der Horst

Zolder: Caprasse-Paisse (Sprint) en Jussy-Verbist (Endurance) eerste SEAT Trophy-winnaars 2013

FIA GT Series Zolder: Het weekend in beeld gebracht
SEAT Import organiseert met de steun van SEAT Sport de SEAT Trophy, een competitie voorbehouden aan rijders die deelnemen aan het BRCC achter het stuur van een Leon SuperCopa. Die SEAT Trophy kent nu zijn eerste winnaars na de openingswedstrijd in het kader van de FIA GT Series op Circuit Zolder.
  • LTF

In de sprintwedstrijden namen de jonge Kevin Caprasse en Grégory Paisse de volle buit mee naar huis, na winst in de vier wedstrijden, met enkele mooie gevechten met hun directe rivalen – en teamgenoten bij Team Allure – Nicolas Jussy en François Verbist. Na afloop van de tweede wedstrijd was het verschil tussen beide SEAT Leon SuperCopa namelijk slechts een halve seconde, wat een goed beeld geeft over de intensiteit van het duel. Het podium werd vervolledigd door Jacques Naniot en John Pilette, die zodoende op een mooie manier de 110de verjaardag van de aanwezigheid van de familie Pilette in de autosport in de verf zetten.

Nicolas Jussy en François Verbist namen sportieve revanche in Endurance en gingen met de zege aan de haal na 90 minuten wedstrijd; zij klasseerden zich bovendien tussen GT-wagens die in principe veel krachtiger zijn. Sven Van Laere en Wim De Graef misten hun debuut in BRCC niet: ze brachten hun SEAT Leon SuperCopa van ProSpeed Competition op een tweede plaats achter die van Team Allure over de meet. De bronzen medaille had kunnen gaan naar de sprinters met dienst, Kevin Caprasse en Grégory Paisse maar door het verlies van een wiel haalden zij niet het einde van de wedstrijd.

De deelnemers aan de SEAT Trophy zien elkaar terug op 11 en 12 mei op het Franse circuit van Dijon-Prenois.

Kronos Events press - Foto: Marnik Mouchaers
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op zondag 21 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons