van der Horst

Zolder DTM: Gilles Magnus: "Alles of niets, want ik dacht dat het de slotronde was"

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus en Hans Thiers wonnen eerder vandaag de Belcar-seizoensopener in Zolder dankzij een fe-no-me-na-le slotstint van Magnus. Het was nochtans slechts de eerste wedstrijd waarin de wagen was ingeschreven onder de vlag van Russell Racing by PK Carsport. Aan de voet van het podium vertelde het Antwerpse talent over hoe hij de race beleefde.
  • 24 Hours of Zolder
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
"Na de lange neutralisatie bleven er nog een tiental minuten wedstrijd over", vertelt Gilles Magnus breed glimlachend. "Ik wist echter niet hoeveel achterstand ik had op Bert Longin. Anthony Kumpen riep me over de boordradio echter instructies toe om te pushen. We moesten rekening houden met de normtijd en dus hadden we afgesproken om een 1:31 aan te houden op de predictive laptimer, gezien die wel enkele tienden kan verschillen met de reëele chrono. Ik kwam uiteindelijk in het zog van Bert Longin, maar ik dacht dat we in de slotronde zaten."

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
"Ik ging er dus van uit dat de Rea-bocht mijn laatste kans op de zege zou zijn, dus plaatste ik een inhaalbeweging. Longin liet me ietwat ruimte, maar toch was het riskant. Had ik geweten dat het de voorlaatste ronde was, dan had ik die poging nooit gewaagd. Ik vroeg echter over de boordradio info, maar net dan viel de verbinding weg. De inhaalpoging liep evenwel goed af en meteen met een zege starten, daar wil iedereen natuurlijk voor tekenen."

Foto's: Marnik Mouchaers en Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons