van der Horst

Zolder DTM: Thiers/Magnus kloppen Longin/Longin na spektakelstuk

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Hans Thiers en Gilles Magnus hebben op Circuit Zolder de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship 2019 gewonnen, een wedstrijd over 60 minuten + 1 ronde. Bert Longin leek aanspraak te kunnen maken op de zege, maar een furieuze Gilles Magnus reed in de laatste tien minuten een gat van meer dan 15 tellen dicht op de Leuvenaar en veroverde in de voorlaatste ronde de leiding in zijn eerste race voor PK Carsport. Luc De Cock en Tim Joosen klopten teamgenoten Sam Dejonghe en Tom Boonen voor de laatste podiumtrede.
Start Belcar 2019
Start Belcar 2019
Bij de start van de race zakte Bert Longin terug naar de vierde plaats, terwijl poleman Hans Thiers zijn voordeel behield. De beide Deldiche Racing Norma's schoten vanaf de tweede rij door naar P2 en P3, met het exemplaar van Luc De Cock voor dat van Sam Dejonghe. Het zou evenwel niet lang duren alvorens Dejonghe doorstootte naar de leiding en een kloof sloeg. Halverwege de race bracht een zware crash van de PG Motorsport Porsche #992 van vader Tjarco en zoon Tijn Jilesen de safety car op de baan voor een neutralisatie die goed 20 minuten zou duren.

Russel Racing - Norma MF 20C
Russel Racing - Norma MF 20C
Met nog tien minuten wedstrijd voor de boeg werd het veld terug vrijgegeven, met Bert Longin op kop. Gilles Magnus leek echter bloed geroken te hebben en het RACB National Team-talent dichtte in geen tijd de kloof op de leider - zonder daarbij de normtijd te overschrijden. Uiteindelijk geraakte Tim Joosen, die had overgenomen van Luc De Cock, nog voorbij de zusternorma van Sam Dejonghe en Tom Boonen om zo de finale podiumplaats te claimen.

EMG Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
EMG Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Ward Sluys en Bas Schouten waren 'best of the rest' en wonnen in hun Lamborghini Huracán Super Trofeo de Belcar 3-klasse, voor de Ford Marc Car 2 van Erik Qvick, John Rasse en Tom Van Rompuy en de Lamborghini van Jimmy de Breucker en Yannick Hoogaars.

De Wilde - Porsche 991 GT3 Cup
De Wilde - Porsche 991 GT3 Cup
Beste Porschist was solist John De Wilde, die won voor Bouvy/Coens en Van Dierendonck/Teunkens - die nipt Frank Beliën afhield. De Porsche Cayman Clubsport van Max van Splunteren en Robert Doornbos won de Clubsport-klasse, maar de wagen pakt uiteraard geen punten. De vetste vis gaat daardoor naar debutanten Niels Nipperus en Lars Poell, die de familie Redant voorbleven.

Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Belcar 4 was weinig verrassend een kolfje naar de hand van Wim Spinoy en Kenneth Heyer, die teamgenoten Cool/Cool en de Ginetta van Denis Vanmol afhielden. De Saker RapX van het RBC Race Team, met daarop Tom Van De Velde solo, was primus in Belcar 5 en pakte dus zijn allereerste Belcar-zege, voor de BMW M235i van Jochen Stevens en Laurent Vandervelde. Joël De Breucker en Luc Janssens mochten mee op het podium in de klasse. De Saker RapX van VGL Racing, de gedoodverfde favoriet, kende elektrische problemen, maar de auto staat morgen weer aan de start.

BMW M3 E30
BMW M3 E30
In Belcar 6 tenslotte ging de gouden plak naar Beyers/Vangeel/Deckers, voor Convents/Raymakers/Dupont en Werckx/Werckx.

De volledige uitslag - onder voorbehoud - kan u hier vinden.

Morgen om 16u25 wordt de tweede Belcar-sprint verreden.

--- UITSLAG BELCAR DTM ZOLDER RACE 1 ---

Lees ook: Zolder DTM: Gilles Magnus: "Alles of niets, want ik dacht dat het de slotronde was"
Foto's: De Belcar-race op zaterdag in beeld gebracht

Update 21:15

Lees ook: Newsflash: DTM Zolder: Thiers/Magnus verliezen zege - Longin wint!

Foto's: Georges De Coster & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons