van der Horst

Zolder: WRT wint nu ook door Audi gedomineerde hoofdrace

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
WRT mag na een minder geslaagd seizoensbegin in de Blancpain GT Series terugkijken op een uitstekend Sprint-weekend in Zolder. Na de zege gisteren van Stuart Leonard en Robin Frijns waren het vandaag tijdens de Main Race Markus Winkelhock en Will Stevens die de beste waren. Audi palmde zelfs de volledige top vier in met een tweede plaats voor het ISR-exemplaar van Clemens Schmid en Filip Salaquarda, gevolgd door de winnaars van gisteren en Dries Vanthoor en Marcel Fässler op een vierde plaats.
  • STX Motorhomes
Start Main Race BGTSC Zolder
Start Main Race BGTSC Zolder
Bij de start zagen we Michael Meadows in de AKKA ASP Mercedes #90 nog voor de startlijn al voorbij gaan aan polesitter Stuart Leonard, iets wat eerstgenoemde uiteindelijk een drive through penalty opleverde. Schmid in de ISR Audi schoof daarna door naar de leiding maar een snelle pitstop van de WRT-crew zorgde ervoor dat Stevens in de #2 de kop nam. Frijns, die de pole-wagen van Leonard had overgenomen, sloot aan als derde.

HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Een crash op een kwartier voor het einde leek de rangorde nog overhoop te gaan gooien. Een optimistisch inhaalmanoueuvre van Daniel Juncadella in de AKKA ASP Mercedes #88 bij het insturen van de Jacky Ickx-chicane deed de HTP Mercedes #86 van Jimmy Eriksson onzacht in de muur belandden. De takelwerkzaamheden namen wat tijd in beslag en de wedstrijd werd na de safety car vrijgegeven voor nog één ronde. Vooraan veranderde echter niets meer, mede door het feit dat het moeilijk inhalen is op het Zolderse asfaltlint.

Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
In de eerste racehelft wist Fässler de WRT Audi #5 die hij deelt met Dries Vanthoor goed naar voren te werken vanop de dertiende startplaats. Ook Vanthoor zelf reed een sterke race en dat werd uiteindelijk beloond met een mooie vierde stek. Heel anders verliep het voor de als zesde gestartte Enzo Ide, die zijn handen leek vol te hebben aan zijn WRT Audi #1 en plaats na plaats verloor. Hij strandde uiteindelijk samen met teamgenoot Christopher Mies op de 13e plaats. Maxime Soulet werd 18e in wat een zeer moeilijk weekend bleek voor Bentley.

Foto's: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 4 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons