van der Horst

Zsolt Dávid Szabó maakt WTCC-seizoen rond bij Zengő Motorsport

Zsolt Dávid Szabó
Zsolt Dávid Szabó
Geen stoelendans meer in het verschiet bij Zengő Motorsport. Waar het vrijgekomen zitje van Aurélien Panis tijdens de nog resterende WTCC-meetings aanvankelijk zou ingevuld worden door mogelijk drie verschillende rijders, krijgt youngster Zsolt Dávid Szabó nu de gelegenheid de laatste vier raceweekends voor het Hongaarse team af te werken. Szabó zal er landgenoot Daniel Nagy aan het stuur van de tweede Honda Civic WTCC flankeren.
Zsolt Dávid Szabó
Zsolt Dávid Szabó
Zsolt Dávid Szabó mocht eerder de manche in het Argentijnse Termas de Rio Hondo betwisten als beloning voor diens ETCC-zege in Vila Real. Zo te zien wist de 21-jarige Hongaar hierbij teambaas Zoltán Zengő van zijn kunnen te overtuigen zodat hij de rest van het seizoen voor rekening van talentspotter Zengő mag afwerken.

“Ik ben blij Zsolt deze kans te kunnen geven. Spijts zijn gebrek aan ervaring bewees hij erg snel te zijn én een goede leerling. Hij heeft talent en vormt met Daniel het perfecte team." aldus Zengő die eerder reeds van gamer Norbert Michelisz  een topper wist te maken.
Szabó zélf is uiteraard opgezet met deze gang van zaken, al beseft hij dat hem een zware opdracht wacht, wil hij zijn betrachting waarmaken om in kwalificatie telkens Q2 te halen en enkele punten te scoren. De jongeman moet het immers zien te rooien met een Honda-krachtbron die sinds 2015 geen enkele update meer onderging.

Bovendien start hij in Japan, Macau en Qatar met de extra handicap de omloop aldaar te ontdekken, dit in tegenstelling tot de meeste van zijn collega's. De nieuwe Ningbo International Speedpark-omloop nabij Shanghai die de WTCC-karavaan volgende maand aandoet is dan weer voor iedereen onontgonnen terrein.  Szabó is evenwel een onderlegde simracer en maalt er helemaal niet om om zijn virtuele circuitkennis via de Zengo-simulator op te krikken.

Het WTCC neemt na een bijzonder lange zomerbreak op 13 oktober de draad weer op in Shanghai. Van daar gaat het richting Twin Ring Motegi in Japan en het Circuito da Guia in Macau. De seizoensfinale wordt normaliter andermaal afgewerkt op het Losail International Circuit in Qatar.

Foto's: FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 13 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ningbo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons