van der Horst

Zweden: Neuville als leider naar slotdag

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville mag straks als leider naar de slotdag van de Rally van Zweden. Zijn koppositie kwam aan het einde van de dag, op de twee korte showproeven, niet meer in gevaar.
  • Hamofa Performance
Neuville/Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC
Neuville/Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC
Geen grote veranderingen meer in vergelijking met de echte rallyproeven van zaterdagmiddag. De leiding van Neuville kwam niet meer in gevaar. De Belg nam geen risico's en verdedigde gecontroleerd, al haalde hij op de slotproef wel nog eens uit met een snelste tijd. In zijn Hyundai i20 WRC houdt hij een ruim 22 seconden over op Craig Breen in zijn Citroën C3 WRC. De Ier rijdt een dijk van een wedstrijd. Citroën kan bijna niet anders dan hem in de volgende rally oppikken, terwijl hij eigenlijk plaats zou moeten maken voor Sébastien Loeb.

Achter het kopduo vechten de teamgenoten van Neuville, Andreas Mikkelsen en Hayden Paddon een mooie strijd voor de derde podiumplaats. Die zal zondag pas beslecht worden. Ze houden evenwel best nog rekening met de Citroën van Mads Ostberg en de Toyota Yaris van Esapekka Lappi.

Sébastien Ogier is nog altijd tiende in de tussenstand, waardoor de tegenstand een gouden zaak kan doen in de strijd om de titel. De rally eindigt zondagmiddag.

Foto's: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 17 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons