van der Horst

12H Sebring: 36 wagens aan de start

IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Sebring
IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Sebring
IMSA maakte de deelnemerslijst voor de komende Mobil 1 12 Hours of Sebring bekend. Daar prijken 36 wagens op, verdeeld over de vijf klassen. De grootste veranderingen tegenover de Rolex 24 at Daytona is vooral in LMP2 en GTD te vinden, waar er een aantal wagens minder aan de start verschijnen. Voor het overige zullen er zeker twee Belgen aan de start verschijnen.
  • St. Paul
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Net zoals in Daytona zullen er zeven DPi's aan de start staan. Dat is onverwachts gezien de wagen met onder meer Jimmie Johnson origineel alleen voor de Rolex 24 gepland stond, maar gezien hun goede resultaten werken zij nu ook de overige manches van de Michelin Endurance Cup af. In LMP2 zullen alle Europese teams die deelnamen eind januari in Daytona hier niet aan de start komen. Hierdoor blijven de vier vaste deelnemers van het kampioenschap over, al komt United Autosports er éénmalig aan de start. Die wagen is voorbehouden voor Jim McGuire, Wayne Boyd en Guy Smith. Geen Muehlner Motorsports America tijdens de 12 Hours of Sebring, zij zetten dit weekend hun pijlen op de IMSA Prototype Challenge, waardoor LMP3 maar zes deelnemers telt.

Jan Heylen
Jan Heylen
Geen Ferrari in GTLM, maar de overige merken die aanwezig waren in Daytona tekenen wel present. Vooral bij de Porsche van WeatherTech Racing is er een wijziging aangezien Cooper MacNeil bijgestaan wordt door fabriekspiloten Matt Campbell en Mathieu Jaminet. GTD verliest de meeste wagens, maar met 13 inschrijvingen blijft het nog steeds de talrijkste klasse. Hier vinden we met Laurens Vanthoor (Pfaff Motorsports) en Jan Heylen (Wright Motorsports) twee Belgen terug. Vooral voor Heylen zal het een leuk terugkeer worden nadat hij vorig seizoen de race won. Daarnaast zal de Gelenaar, hopelijk, ook deelnemen in de Michelin Pilot Challenge met een Porsche GT4, waar ook Denis Dupont aan de start verschijnt met een Hyundai Veloster TCR.

Foto's: IMSA - Porsche AG



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons