van der Horst

15-jarige zoon van Harri Rovanperä wint eerste rally

Rally Alüksne 2016
Rally Alüksne 2016
De 15-jarige Kalle Rovanperä heeft zijn eerste rally in zijn nog prille carrière gewonnen. De zoon van voormalige WRC-vedette Harri Rovanperä was bij zijn debuut met de Skoda Fabia s2000 de snelste in de Letse rally Alüksne.
Al jaren circuleren er op het internet filmpjes van een verbluffende Kalle die halsbrekende toeren uithaalt met een rallywagen. De jonge snaak deed de jongste jaren al heel wat ervaring op in verschillende rally's met een Citroën C2. Hij viel nog geen enkele keer uit, en boekte reeds een onwaarschijnlijke progressie. Zaterdag maakte hij zijn debuut in een vierwielaangedreven wagen, de Skoda Fabia s2000 uit de stal van papa Harri.

Na acht proeven, goed voor bijna 70 kilometer tegen de klok, kwam Rovanpëra als overwinnaar over de streep. Hij was bijna een seconde per kilometer sneller dan de tweede, Ralfs Sirmacis, de vice-kampioen bij de ERC-Junioren. Die nam er deel in een Mitsubishi Evo IX.

Het is nog even wachten voor Kalle mag opdraven op de internationale bühne maar nu al is zeker dat we het laatste van de Finse jonkheid nog niet hebben gezien.

Foto: Rally Alüksne



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zondag 17 januari 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons