van der Horst

24H Le Mans: Hulkenberg op derde Porsche in Spa en Le Mans

Nico Hulkenberg
Nico Hulkenberg
Enkele dagen nadat Porsche officieel bevestigde dat het in 2015 een derde 919 Hybrid aan de start brengt van de 24 uren van Le Mans en 6 uren van Spa, heeft het nu ook een eerste rijder op deze wagen bekend gemaakt. De naam Nico Hulkenberg circuleerde al enige tijd en werd nu dus ook bevestigd voor een beperkt programma. Naast heel wat voormalige Formule 1-rijders (Davidson, Webber, Buemi, Di Grassi, Heidfeld, Nakajima, Bruni,…) is de 27-jarige Force India piloot nog maar de eerste actieve F1-rijder sinds Sebastien Bourdais in 2009 die aan de start van de Franse etmaalrace verschijnt.
Nico Hulkenberg
Nico Hulkenberg
“Porsche en Le Mans – het is een combinatie die waarschijnlijk elke piloot aantrekt,” verklaarde Hulkenberg. “Ik ben al lang een Porsche fan en ik heb hun terugkeer naar de LMP1-klasse van nabij gevolgd. Het verlangen groeide dan ook om deze wagen in Le Mans de sporen te geven. Ik ben heel tevreden dat de Formule 1 kalender voor 2015 dit toelaat en dankbaar dat Force India hiermee instemt. Nu is het aan mij om hard te werken en om beide opdrachten tot een goed einde te brengen.”
 
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Wie de twee teamgenoten van Hulkenberg zullen worden is nog niet bekend, al is geweten dat de Duitse constructeur recent nog een aantal van zijn GT-piloten heeft laten kennismaken met de 919 Hybrid LMP1. Huidige rijders Mark Webber, Timo Bernhard, Brendon Hartley, Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb werden reeds bevestigd voor het volledige seizoen.


Foto's: Porsche AG, Force India en Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op donderdag 27 november 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons