van der Horst

24H Spa: Dries Vanthoor: "Ik zou niet durven zeggen dat WRT een thuisvoordeel heeft"

De WRT Audi van ondermeer Dries Vanthoor
De WRT Audi van ondermeer Dries Vanthoor
Voor de tweede maal dit jaar zien we zowel Dries als Laurens Vanthoor samen aan de start van een grote etmaalrace. De vorige keer was op de Nürburgring en daar streden de broers beiden om de zege. Hopelijk zien we beiden ook in Spa weer vooraan meestrijden. Wij zochten vlak na de erg warme Pre Qualifying Dries Vanthoor even op voor een stand van zaken.
  • De Swert Opticiens
Laurens & Dries Vanthoor
Laurens & Dries Vanthoor
"De temperatuur in de cockpit valt beter mee dan ik had gedacht maar het zijn vooral de banden die veel te snel veel te warm worden. Nu het is voor iedereen hetzelfde en ik denk wel dat we er vrij goed mee omgaan ten opzichte van de concurrentie. Daarnet tijdens de Pre Qualifying blokkeerde Laurens mij overigens, hij doet dat natuurlijk niet met opzet en ik moet toegeven dat ik het twee jaar geleden hier ook eens bij hem gedaan heb. Ik denk dat hij revanche wou nemen" lacht de jongste Vanthoor.

Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS Evo
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS Evo
"Omdat er regen wordt voorspeld voor de wedstrijd zal het vooral een zaak zijn om een goed compromis te vinden tussen regen en droog. Ikzelf heb hier op Spa eigenlijk nog maar zeer weinig in de regen gereden maar als het zover komt zullen we er wel staan hoor. Als je de vergelijking maakt met de twee andere Audi-teams die ook hier rijden zou ik eigenlijk niet durven zeggen dat wij als WRT een voordeel hebben. Saintéloc won hier twee jaar geleden en ook Land Motorsport won in het verleden al enkele grote internationale wedstrijden."

Rowe Racing - Porsche 911 GT3-R
Rowe Racing - Porsche 911 GT3-R
"Als je naar de overige concurrentie kijkt is Porsche zeker ook een zegekandidaat, nu ze een nieuwe GT3 hebben gebouwd zetten ze uiteraard enkele top-equipes in. Ik vind het zelfs mooi om te zien dat er weer zoveel Porsche's meedoen en ze hebben in het verleden al bewezen dat ze sterk voor de dag kunnen komen. Daarnaast heb je natuurlijk ook merken als Mercedes en Lamborghini, die ik ook hoog inschat."

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 25 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons