van der Horst

24H Spa: Na 4H: WRT Audi leidt race die bol staat van neutralisaties

WRT Audi R8 LMS GT3 Evo #2
WRT Audi R8 LMS GT3 Evo #2
Na vier uur wedstrijd leidt de WRT Audi met Robin Frijns achter het stuur de dans. Hij wordt echter op de hielen gezeten door drie Mercedessen: Vincent Abril (AKKA ASP #88), Lucas Auer (GruppeM #999) en Lucas Stolz (Black Falcon #4). Dries Vanthoor is momenteel de beste Belg, zijn teamgenoot Alex Riberas is vijfde in de WRT Audi #2. De verschillende neutralisaties gedurende de laatste twee uur zorgen ervoor dat de top 30 binnen de minuut ligt, en de top 46 binnen dezelfde ronde. Laurens Vanthoor liep een drive through op voor te snel rijden onder geel, zijn Team75 Bernhard Porsche #117 viel terug tot buiten de top 40 maar ligt inmiddels al terug in 23e stelling.
  • LTF
Waar er gedurende het eerste uur nog regen viel verlopen de laatste drie uur van de race onder droge omstandigheden. Er kon tot hiertoe nochtans niet heel veel gekoerst worden daar twee zware crashes zorgden voor bijna twee uur aan neutralisaties. Eerst zagen we de crash van de 3Y Technology BMW in Les Combes, en na een uur full course yellow ging het meteen weer fout voor de Parker Racing Bentley. De Britse bolide ging in de Paul Frère-bocht in de fout. Twee voormalige leiders werden tevens teruggeslagen met een verplichte passage door de pitstraat, de ROWE Porsche #998  van Nick Tandy voor overdreven snelheid onder FCY en de FFF Lamborghini #563 van Dennis Lind voor inhalen bij het verlaten de pits.

Foto's: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 27 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons