van der Horst

Alle WRC's 2017 rijden

Ford Fiesta WRC
Ford Fiesta WRC
M-Sport verraste met de eerste beelden van de nieuwe Ford Fiesta die in 2017 zal ingezet worden in het WRC. De beelden zijn sinds woensdag te zien op hun website. De nieuwe Fiesta komt uiteraard tegemoet aan de nieuwe reglementen die volgend jaar van kracht gaan.
Citroën C3 WRC
Citroën C3 WRC
Na Toyota, Volkswagen, Hyundai en Citroën was het de jongste maanden wachten op M-Sport om de versie 2017 te zien. Het Britse team start nu, goed vijf maanden voor de Monte-Carlo, met de eerste testsessies. Teambaas Malcolm Wilson nam het stuur zelf even in handen. Alle constructeurs hebben nu hun nieuwe wapen voor volgend seizoen kenbaar gemaakt. De meeste hebben er al een aantal testsessies opzitten.

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Volkswagen Polo R WRC
Volkswagen Polo R WRC
Toyota liet zich recent ontvallen al meer dan 5.000 km te hebben afgehaspeld. Het WRC staat volgend jaar voor de grootste verandering sinds 2011, toen de 1.6l Turbo's hun intrede maakten in het rallykampioenschap.

Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Volgend krijgen de wagens een turborestrictor van 36 mm waardoor ze 60pk meer zullen ontwikkelen dan nu. Ook uiterlijk zijn er heel wat veranderingen. De teams kregen meer vrijheden op vlak van aerodynamica en de wagens worden een stuk breder, langer en agressiever.

Foto's: M-Sport, Citroën Racing, Hyundai Motorsport, Volkswagen Motorsport & Toyota Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 3 augustus 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons